Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Quimby: Kilélegeztek!

Quimby - Quimby: Kilélegeztek!

Két év szünet után új Quimby album! A sajtóinformációk szerint az együttes eddigi történetének legkiforrottabb, legletisztultabb zenei albumát készítette el, amelyről persze nem hiányoznak a meghökkentő, újszerű utakat kereső zenei megoldások sem.

Az együttes szeptemberben vonult stúdióba, hogy elkészítse 8. nagylemezét. A stílusában izgalmasan változatos albumon 17 szerzemény található, melyek között találunk igazán populáris, "slágergyanús" darabokat, lírai lassú szerzeményeket, keringőt, "ventillátor blues"-t, latinos ritmusokat, de a balladás dallamok mellől a keményebb számok sem hiányozhatnak! A dalok többségének zeneszerzője az énekes-frontember Kiss Tibor, valamint társszerzőként szerepel több dalban Balanyi Szilárd (billentyűk), Mikuli Feri (basszusgitár) és Gerdesits Feri (dob) is. Varga Liviust ütőhangszer- és rap-téren felülmúlhatatlan, Kárpáti József (Dodi) trombitáját pedig olykor vidáman, máskor szívfájdítóan halljuk felharsanni.

A dalszövegek a jól ismert szürreális, poetikus, gazdag képi fantáziát igénylő és sejtető strófákból állnak, persze nem árt, ha figyelünk a sorok között megbújó, burkolt mondanivalóra és a zenei humorra is!

A CD tokban zirgő-zörgő biztosíték üzenete pedig sokféle magyarázatot szülhet: pl. ha kimegy a biztosíték nálunk a lemez hallgatása közben, a tokból pótolni lehet... talán. De inkább ez a biztosíték arra, hogy a legújabb albummal a Quimby ismét nagyot alkotott... talán.

A Kilégzésről 7 dalt kissé más átdolgozásban színházi környezetben is hallhatunk a Quimby előadásában, a Vidám Színpadon új felfogásban színpadra állított Vízkereszt című darabban, amelyet már csak emiatt is érdemes megnézni! Az országos koncertturné megkoronázásaként az új album lemezbemutató koncertje december 22-én lesz a Petőfi Csarnokban!

Gab

2005. 12. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 12. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 12. 05. 10:20
Vendég 2006. 01. 01. 18:51
Sőt: tök jó:)
Vendég 2006. 01. 07. 12:00
na gyertek szerelmesek csak rajta, rajta! játszuk el hogy van pokol nem Én vagyok az ördög, csak a magyarhangja rendezte:vér és alkohol
Vendég 2006. 01. 07. 12:00
Quimby rulz hoppá óta

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Quimby: Kilélegeztek! cikk képei
Quimby - Quimby: Kilélegeztek!