Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

MetalMania 2006: Therion a Testament helyett

Fesztivál - MetalMania 2006: Therion a Testament helyett

Változik a március 2-i MetalMania Fesztivál fellépőinek névsora: a fesztivál egyik headlinere, a Testament helyére a svéd szimfonikus metalzenekar, a Therion kerül, a szintén kieső Carpathian Forest helyett pedig a portugál Moonspell érkezik majd.

Chuck Billy, a Testament énekese személyes elfoglaltságra hivatkozik, és így a már tervbe vett - és többek között magyar, lengyel, francia és portugál helyszínekre meghirdetett - tavaszi Testament bulikat lefújják. Helyére a Therion került, így ők zárják majd a Petőfi Csarnok nagyszínpadának programját.

A svéd Christofer Johnsson és zenekara 1987. óta tevékenykedik, és ez idő alatt számos, korszakos hatású opera-metal albumot készített. A több kórus, és egy komplett klasszikus zenekar közreműködésével rögzített Therion stúdióalbumok élőben is átütő erővel szólalnak meg, ahogy arról már a népes magyar rajongótábor is többször megbizonyosodhatott, legutóbb 2004. novemberében, szintén a Petőfi Csarnokban.

Fesztivál - MetalMania 2006: Therion a Testament helyett

A MetalMania koncertrendje két további ponton változik: a Testament turnévendége, a Painmuseum értelemszerű kiesésével a magyar Stereochrist zenekar is fellépési lehetőséget kap a Petőfi Csarnok nagyszínpadán. A stoner és doom zenészekből, köztük egykori Mood tagokból összeálló Stereochrist zenéje a masszív gitártémákon és a hagyományosan egyszerű dalszerkezeteken alapul, melyet a pszichedeliával fűszerezett énekdallamok tesznek teljessé.

A harmadik változás a fesztivál norvég vendégét, a Carpathian Forest-et érinti: Vrangsinn, Tchort és Nattefrost bandája csúszik az új album felvételével, ezért a teljes tavaszi turnéjukat elhalasztják. Így az északi blackerek helyére Portugália sötét szívű fiai ugranak be, élükön Fernando Ribeiro-val: a Moonspell érkezik a MetalMania 2006-ra. Fernando egyénisége, és az együttes zenéje tökéletesen ötvözi a luzitán temperamentum forróságát a sötét zenék rideg hangulatával.

időpont: 2006. március 2., csütörtök
helyszín: Budapest, Petőfi Csarnok
jegyár: január 31-ig 6500 Ft, utána 7000 Ft.

A nagyszínpad fellépői: Therion, Anathema, Moonspell, Nevermore, Soilwork, Charon, Stereochrist, The Dethroners, Gire.
A kisszínpad fellépői: Vale Of Tears, Remorse, Casketgarden, Black Leaves, Nadir, Prompt, Relikvia, Autumn Twilight, Variola, Stereochrist.

Gab

2006. 01. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 01. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 01. 28. 12:14
HÁT NEKEM NEM JÖT BE A SZÁMOTOK UTÁLAK TITEKET UGY MONDVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Vendég 2006. 02. 05. 21:14
gyerekek ezt csekkoljátok itt tuti cuccok vannak: www.shokk.hu

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

MetalMania 2006: Therion a Testament helyett cikk képei
Fesztivál - MetalMania 2006: Therion a Testament helyettFesztivál - MetalMania 2006: Therion a Testament helyett