Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jamie-Robi: új év új dobossal

Jamie és Robi - Jamie-Robi: új év új dobossal

Az előző évet új albummal és klippel zárta Jamie Winchester és Hrutka Róbert. Bár a tavalyi év a fiúk számára igen sok munkával telt, a szerzőpáros 2006-ban sem pihen. Február 25-én a Művészetek Palotájában immár negyedik Wood and Strings koncertjüket adják. Mindeközben a zenekari felállás is megváltozott, a 2006-os évnek már egy új dobossal vágtak neki.

Bizonyára az idei év sem múlik majd eseménytelenül, ha már az első hetek izgalommal teltek. A zenekar ugyanis - amelyről köztudott, hogy különleges kapcsolatot ápol rajongóival - néhány héttel ezelőtt dalszerzőversenyt hirdetett a közönsége számára. A játékba bárki benevezhetett, aki legalább egy saját dallal rendelkezett és azt demo formájában beküldte. A legalább két tucatnyi dalból kiválasztott hat szerzeményre ezt követően egy héten keresztül a zenekar honlapján lehetett szavazni. A játék néhány nappal ezelőtt lezárult, a közönség döntése alapján a legjobbnak bizonyult dal szerzőjének és előadójának nyereménye, hogy szerzeményüket Jamie, Robi és zenekarának kíséretében adhatják elő a Gödör Klubban, január 31-én.

A januári koncerten a „közönségdal” mellett nemcsak az új lemez dalaival bővül a repertoár, hanem a zenekari felállás is változott. A dobos posztját januártól Móré Attila tölti be, akire Borlai Gergő távozását követően hosszas keresgélés után találtak. Attila évekig erősítette a ritmusszekciót többek között Ferenczy György és a Herfli Davidson zenekarban, jelenleg a Muddy Shoesban és a Felkai Jamben is játszik.

Jamie és Robi zenekarának teljes jogú tagjaként így már őt láthatjuk február 25-én a Művészetek Palotája-Nemzeti Hangversenytermében, ahol ismét az akusztikus és vonós hangszereké lesz a főszerep. Az előkészületek folynak és jegyek is kaphatók már a negyedik Wood&Strings unplugged koncertre, ahol új dallamok is felcsendülnek majd olyan előadók közreműködésével, mint Für Anikó és az orosz Baba Yaga tagjai. Az est meglepetésvendége lesz Elio, aki első ízben lép majd színpadra Magyarországon. A hazájában elismert francia zeneszerzővel a fiúk egy nemzetközi zenésztalálkozó alkalmával ismerkedtek meg tavaly nyáron, ahol nem kellett sok idő ahhoz, hogy kiderüljön: zenei világuk nagyon is közel áll egymáshoz. Jamie azóta több alkalommal dolgozott együtt Elio-val, akit végre februárban a magyar közönség is megismerhet. Azt viszont még nem tudni, hogy a közös szerzemények is elhangzanak-e majd a koncerten…

A negyedik Wood&Strings különlegessége továbbá, hogy keretében a zenészek jótékony célnak is eleget tesznek: az S.O.S. Gyermekfalu lakói is meghívást kaptak a Művészetek Palotájába.

A szerzőpáros pedig évközben sem tervez pihenést: a nyár elején koncert- és médiaturnéra indulnak, ahol nemcsak az új lemezt mutatják be, hanem az addigra már elkészült új maxijukat is. Mind emellett már dolgoznak Für Anikó színművésznő debütáló nagylemezén, és nyáron a koncertek mellett stúdióznak is egy kicsit, Schmidt Vera második albuma szeptemberben kerül az üzletekbe!

Ami pedig garantálja, hogy a közönség sem pihenhet 2006-ban: idén ünnepli Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenekara fennállásának ötödik évfordulóját, melynek apropóján különleges meglepetést terveznek. Hogy mi van a fiúk tarsolyában, arról egyelőre nem beszéltek, csupán annyit árultak el, hogy igazán „jamierobis” dologról van szó…

2006. 02. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 02. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 03. 02. 17:32
és kinek mi a véleménye a febr. 25-ei koncertről? én ott voltam, és még lennék is... :) naon jó volt

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jamie-Robi: új év új dobossal cikk képei
Jamie és Robi - Jamie-Robi: új év új dobossal