Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Simarik előadója új albumot ad ki

Tarkan - A Simarik előadója új albumot ad ki

Miután eladtál 15 millió albumot, a slágerlisták élvonalában szerepeltél, meghódítottad Európát, Dél-Afrikát és Ausztráliát, mi lehet a következő lépés? Nos, az, ha angolul jelenteted meg következő albumodat. Ezt a receptet követi Törökország legismertebb énekese, Tarkan is, akinek Come Closer című albuma pályafutásának újabb mérföldkövét jelzi.

Tarkan Yine Sensiz című debütáló albuma 1993-ban jelent meg és 700.000 darab fogyott belőle. 1995-ös Aacayipsin című lemezéből már 2.5 millió példány kelt el, és ekkorra már hihetetlenül nagy rajongótábort tudhatott magáénak. A 1997-ben megjelent Ölürüm Sana című harmadik albuma, rajta a Simarik megaslágerrel, még ennél is átütőbb sikert ért el: eladása megközelítette a 4 milliót! Tarkan már New Yorkban élt, mikor a török bulvárlapok mindenfélét írtak róla, hogy növeljék az újságok példányszámát. Ennek ellenére az énekes megpróbált kizárólag a zenére koncentrálni, új dalokon dolgozott és tökéletesítette angol tudását. Karma (2001) és Dudu (2003) c. albumaival tovább folytatódótt a sikersorozat.

Tarkan - A Simarik előadója új albumot ad ki

“Úgy érzem, itt az ideje, hogy angolul énekeljek, hiszen évekig éltem New Yorkban, tökéletesen megtanultam a nyelvet, és szeretném, ha erről az oldalamról is megismernének az emberek. Természetesen nem szakítottam, a török múltammal, az amerikai és a török kultúra egyaránt nyomott hagyott az albumon.” - fűzi hozzá az énekes.

Come Closer – az új album

Az albumon olyan neves producerek dolgoztak, mint Brian Kierlulf, Josh Schwartz (KNS), David Werner, Devrim Karaoglu, Jettsonz, Lester Mendez, Ozan Colakoglu, Pete Martin és a Supaflyas.

“Hogy mi jellemzi a Come Closert? Érzéki ritmusok, fülbemászó dallamok és a különböző kultúrák keveredése. A hip-hop óriási hatással volt rám az utóbbi pár évben. Ez a világ áll hozzám a legközelebb A zene szabad és végtelen, arra kell ösztönöznie, hogy felismerjük, mennyire hasonlóak vagyunk embertársainkhoz, és mégis mennyire különbözünk egymástól. Azt üzenem, hogy kerüljünk közelebb egymáshoz. Ebből a gondolatból fakad az album címe is.”

Az első kislemezdal a hip-hopot és a mediterrán dallamokat ötvöző Bounce c. felvétel lesz..

Jónap Tamás

2006. 02. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 02. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 02. 15. 19:40
most őszintén? :D azt se tom kiez....
Vendég 2006. 02. 16. 20:29
én szeretem Tarkant, már régóta, és azt hallottam , hogy Cipruson és Törökországba is nagy sikernek örvend: Ancsirió
Vendég 2006. 02. 20. 16:25
zenei hírek, slágerlista-elemzések, eladási adatok, stb. www.horizon.fw.hu
Vendég 2006. 02. 23. 20:12
szép a szeme:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A Simarik előadója új albumot ad ki cikk képei
Tarkan - A Simarik előadója új albumot ad kiTarkan - A Simarik előadója új albumot ad ki