Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jacko a Vatikán felé fordul?

Michael Jackson - Jacko a Vatikán felé fordul?

Kevés hírre kapná fel a fejét a világ sebesebben, mint arra, hogy Michael Jackson vallásos dalokat készül énekelni. A pop királya felkérést kapott olyan imák megzenésítésére, melyeket még maga II. János Pál pápa írt.

Nagy titkolózás folyik a projekt szervezői körében, főleg, mióta a hír napvilágot látott. Az Edizioni Musicali Terzo Millennio egy egyházi zenék kiadására és vatikáni zenés rendezvények szervezésére szakosodott kiadó. Elnöke, Guiseppe Moscati atya úgy nyilatkozott, cége huszonnégy olyan dal jogaival rendelkezik, melyeket a tavaly áprilisban elhunyt II. János Pál pápa írt. Nemzetközileg elismert zenészeket kívánnak felkérni megzenésítésükre.

Michael Jackson - Jacko a Vatikán felé fordul?

Az egyik választás Michael Jacksonra esett. A hírességet már tavaly megkeresték a Vatikántól, ám a tervek akkoriban vakvágányra kerültek, hiszen Jacko ellen zaklatás miatt eljárás indult. A tárgyalás ideje alatt semmilyen előrelépés nem történt az ügyben, most azonban, hogy a sztárt felmentették a vádak alól, újra megkeresték.

Michael Jackson - Jacko a Vatikán felé fordul?

„Kapcsolatba léptünk olyan személyekkel, akik közel állnak Michael Jacksonhoz, ők pedig érdeklődést tanúsítottak a projekt iránt” nyilatkozta Moscati atya. Úgy hírlik, a sztár titokban már Velencébe is utazott, hogy megkezdje a tárgyalásokat, de amikor fotósok és tévések egész serege fogadta, meghátrált, és ismeretlen helyre távozott. Moscati atya sajnálatosnak tartja a történteket, de reméli, hogy a szerződés azért megköttetik majd. „Reméltük, hogy a szándék, mellyel megkerestük Michaelt, egy ideig még titokban maradhat.”

Michael Jackson - Jacko a Vatikán felé fordul?

Eloszlatta a kétségeket Michael tavalyi perével kapcsolatban is. „Felmentették a vádak alól” mondta, és jelezte, hogy semmilyen erkölcsi akadályokba nem ütközik a projekt megvalósítása. „Sztárként talán kicsit távol állhat a pápa dalba foglalandó tanaitól. Ám úgy véljük, segíthet összeállítani egy olyan, neves személyiségekből álló énekes-gárdát, mely méltó módon állíthat emléket az elhunyt II. János Pálnak.”

Egyesek mégis nehezményezik Jacko jelenlétét a projektben. Attól tartanak, a sztár tavalyi pedofil-botránya nem lesz előnyös, ha más énekesek verbuválására kerül sor. Úgy vélik, néhányan talán nem akarnának együtt dolgozni vele.

Ciro Benedetti atya, a Vatikán helyettes sajtószóvivője elmondta, hogy a pápai állam nem vesz részt a kezdeményezésben. E projekt lenne Jackson első zenei produkciója azóta, hogy elhagyta a tárgyalótermet.

brigichan

2006. 02. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

brigichan 2006. 02. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Max 2006. 02. 17. 11:14
Ööö... Remélem ez most vicc.
brigichan 2006. 02. 17. 11:45
Ugyan. Full komoly.
Vendég 2006. 02. 22. 12:21
"Ez a music.hu egy szánalmas oldal. Csupa fikázó emberrel!" - Mélységesen egyetértek.
Vendég 2006. 02. 26. 18:52
nagy szar

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Jacko a Vatikán felé fordul? cikk képei
Michael Jackson - Jacko a Vatikán felé fordul?Michael Jackson - Jacko a Vatikán felé fordul?Michael Jackson - Jacko a Vatikán felé fordul?Michael Jackson - Jacko a Vatikán felé fordul?