Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Háborúellenes koncertsorozat

REM - Háborúellenes koncertsorozat

Az Irak katonai lerohanása és megszállása ellen tiltakozó hírességek az invázió harmadik évfordulójának napján, március 20.-án élő koncertre készülnek a new yorki Hammerstein bálteremben. A 21. század hippijei csak így remélik, hogy felhívhatják végre a közvélemény figyelmét a véres összecsapások értelmetlenségére.

Michael Stipe, az REM frontembere az elmúlt években számos jótékonysági koncert és kislemez létrejöttében nyújtott segítséget, és a mostani, március végi béke-koncert is főként az ő nevéhez fűződik. A fellépés, és az azt követő gála-sorozat a „Hozzátok végre haza őket!” címet viseli, és szorgalmazza az amerikai (és egyéb nemzetiségű) megszálló erők azonnali kivonását Irakból. A koncert bevételét két alapítvány támogatására fordítják: a „Béke veteránjai” és az „Iraki veteránok a háború ellen” szervezetek életmentő tevékenységet folytatnak, és az erőszak megfékezését tűzték ki célul.

REM - Háborúellenes koncertsorozat

A fellépők között szerepel még Rufus Wainwright, a Bright Eyes, a Fischerspooner, a Peaches, Devendra Barnhart, Steve Earle, valamint a békeaktivista Cindy Sheehan és Chuck D. Az Air America rádióadó élőben közvetíti a fellépést.

„Lehetetlen, hogy tétlenül végignézzük, ami a szemünk előtt történik. Cselekednünk kell személyes és szakmai úton is. Erőszakos időket élünk, állandó katasztrófákkal körülvéve. Három éve állunk háborúban velük. Ideje, hogy valaki végre felálljon, és kimondja, amit gondolunk” – nyilatkozta a Fischerspooner egyik tagja.

Áprilisban további tizenöt városban ismétlik meg a produkciót, még meg nem nevezett sztárokkal kiegészülve.

brigichan

2006. 02. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

brigichan 2006. 02. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Max 2006. 02. 24. 13:24
Alig várom, hogy Koreának essenek neki. Azoktól megkapják a jól megérdemelt ATOMot.
Vendég 2006. 04. 07. 14:40
Hahó! Aki birtokában van az Intime feldolgozásoknak jelezze! Főleg a Chris Martinos és a Joseph Arthuros érdekelne! Anna
Vendég 2006. 04. 07. 17:52
nekem megvan az intime, de nem tudom kik az a Chris Martinos és a Joseph Arthuros
Vendég 2006. 05. 17. 19:56
Ha megnézed a hivatalos honlapot, akkor ott láthatod, hogy mire gondolok intimes-os feldolgozások alatt!belehallgathatsz néhány demóba! Amúgy vannak letölthető- pályázók által újraértelemezett- számok, főleg a reveal-ről!!előfordulnak egész jók is Anna

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Háborúellenes koncertsorozat cikk képei
REM - Háborúellenes koncertsorozatREM - Háborúellenes koncertsorozat