Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Megjelent a magyar Tom Jones új korongja

Majsai Gábor - Megjelent a magyar Tom Jones új korongja

Majsai Gábort nem kell bemutatni a zenehallgató és –értő közönségnek. Különleges hangjára a kilencvenes évek elején figyelhettünk fel, amikor csapatával a Besenyő Blues Banddel megnyertek egy pop-rock fesztivált: az Öreg járgány szívatóval indul egy csapásra kultnótává nőtte ki magát. Szinte a véletlennek volt köszönhető, hogy a képzett zenészekből álló Besenyő Brass elindult a fesztiválon, de az elsöprő siker őket igazolta.

A banda azóta is koncertezik, igaz, ritkán, de ilyenkor telt házak előtt. Ezzel is igazolva, hogy nagy szükség van az élő zenére, a színvonalas hangszeres produkciókra, a valódi egyéniségekre a színpadon. Majsai Gábor pedig kimagasló egyénisége a hazai könnyűzenének. Hangját a Nagy Öreg, Tom Jones hangjáéhoz szokták hasonlítani és nem alaptalanul. Nem mindennapi felkészültséget és hangi adottságokat igényel Tom Jones dalainak előadása, ráadásul Gábor mint színpadi jelenség is erősen emlékeztet a walesi dalnokra. Talán emiatt adódott szinte automatikusan második lemezének, a BaráTom Jones-nak megjelenése. Bár Magyarországon szokássá vált az előadókat, fellépőket külföldi sztárokhoz hasonlítani, Gábor sosem csinált titkot belőle, hogy megtiszteltetésnek érezte a Magyar Tom Jones státuszát. Vágó István felkérése, hogy baráti társaságából alakult zenekarának, a Favágóknak szólóénekese legyen, szintén a Tom Jones-i hangnak volt köszönhető. Vágó mint kivételesen művelt zeneértő habozás nélkül szavazott Majsai Gáborra, és valószínűleg nem bánta meg. Az élő zenére és humoros szövegekre építő, kifejezetten színpadi produkció tág teret ad Gábor hangszeres tudása előtt is, trombitán, szájharmonikán kíséri a nótákat, de a kellemes, baráti légkör, az öregfiús humorú, nagyon élő előadás hangulatába is minden alkalommal megdöbbentően robban bele Gábor hangja, amikor úgy istenigazából belebődül a bluesba.
Nagyon tud énekelni...

Február végén a boltokba került vadonatúj zenei anyaga egy igazi, ütős CD formájában. A zene Czomba Imre munkája, a szövegeket a kiváló fiatal zenész, Toldi Tamás, a Póker c. főcímdal szövegét pedig Bornai Tibor írta. A zenei munkálatok során kitűnő fiatal muzsikusok mellett a magyar zenei élet kiválóságai működtek közre: Alapi István gitár, Csepregi Gyula szaxofon, Fehér Adrienne vokál.

Jónap Tamás

2006. 02. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 02. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 02. 26. 18:45
VENDEGLÁTÓS AZ EGESZ kár istent csinálni belőle Trombitálni meg nem tud !
Vendég 2006. 02. 28. 11:04
Jó a csávó, de miért NEM ÖNMAGÁT ADJA!!!! Még egy majmolós projekt. Csak ez kell ennek az országnak?
Vendég 2006. 03. 02. 18:16
Miért nem hallgatod meg az új anyagot? Én már hallottam, és nem Tom Jones, hanem egész más. Nem ő a kedvencem, viszont nagyon bejön a funky, és ez a zene nagyon funky. Mit a fenét gizdáskodsz?????
Vendég 2006. 03. 02. 18:18
Ja, és még annyit, hogy a Megasztár az nem "vendéglátós"?? Utálom a névteleneket, ezért én ideírom a nevem: Tóth Gergő - na csá!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Megjelent a magyar Tom Jones új korongja cikk képei
Majsai Gábor - Megjelent a magyar Tom Jones új korongja