Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ágnes Vanilla Ambient az IBS színpadon

Ágnes Vanilla - Ágnes Vanilla Ambient az IBS színpadon

Vadonatúj stílusban, gyönyörű zenei köntösbe öltöztetve adja elő Ágnes Vanilla legújabb, „ambient” névre keresztelt produkcióját az IBS színpadon, ahol saját zenekara és a vendégművészek mellett az Ágnes Vanilla Vonóskar biztosítja a zenei hátteret. Jó lesz újra látni és hallani az énekesnőt, hiszen mostanság nem sokat hallottunk róla.

Ágnes Vanilla tíz éve kezdte karrierjét, melynek kiemelkedő pontja volt a tavaly megjelent József Attila emléklemez. Ezen olyan versek dalba öntött változata is megtalálható, mint a „Talán eltűnök hirtelen", az „Ősz”, s az „Óh, szív! Nyugodj!” - az ebből a dalból készített videóklipet a VIVA TV is gyakran játssza. A dalszerző- énekesnő ezen a különleges, rendhagyó hangszerelésű albumon könnyedén játszik hangszálaival, a helyenként merengő melódiát gyönyörű, magasba szálló énekdallamokkal képes ötvözni. Ágnes különösen egyedi, semmivel össze nem hasonlítható énekhangja, zenei világa és felejthetetlen élményt nyújtó koncertjei mellett érdekes hangjátékairól, vokális hangszereléseiről is híres. Ez utóbbit a „József Attila” című lemezre írt 12 szólamú kórusművében tökéletesítette.

Ágnes zenéje rendkívüli mélységeket tár fel bennünk, akár letisztult, komolyabb hangvételű, akár dinamikus slágereken keresztül szólít meg. Legutóbbi lemeze zenei anyagát és korábbi dalait adja elő Ágnes az IBS színpadon március 23-án.

Az ambient - klasszikus hangszerelésű dalokból álló műsort modern látványelemek és hangeffektusok színesítik. Az est vendégei Mester Sándor klasszikus gitárművész, aki a József Attila lemezen a 'Szeretők Lázadása' és az 'Uram' című dal társszerzője és Havasi Balázs zongoraművész a „Déjá Vu” és a nemrég debütált „Runaway”című dal társszerzője. Az est díszvendége Makai Zsuzsa (József Attila unokahúga).

Ősszel jelenik meg Ágnes új lendületes, dinamikus modernrock albuma, melyen ugyanúgy teret kapnak a klasszikus hangszerek, mint a monumentális kórus betétek. A közelgő albumról a tervek szerint még az idei nyár előtt hallható lesz az első dal. A hírek szerint már az IBS színpadon is hallhatnak némi ízelítőt ebből a rajongók.

Jónap Tamás

2006. 03. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 03. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 03. 24. 16:32
Nagyon jó vagy fiatal és szép
Vendég 2006. 03. 26. 12:31
itt nem lehet zenét letölteni?????????
Vendég 2006. 04. 27. 22:14
Hello Mindenkinek! Akinek megvan az Óh,Szív nyugodj! Mp3ban,az legyen oly kedves és küldje át nekem e-mailben( kismelak23@freemail.hu)! Nagyon köszönöm előre is,annak aki segít nekem ebben! Az igényes zenét szeretni kell, hallgatni és terjeszteni, hogy hazánk ne csak sok szar nyálas popzenéből álljon, és hogy végre nagyobb igény legyen Ákosokra,Ágnes Vanillákra....! Példa már van rá, hogy hogy lehet igényes és jó zenét csinálni Magyarországon.. már "csak" követni kéne azt a többieknek is! Mihi
Vendég 2008. 01. 09. 18:24
de jo

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ágnes Vanilla Ambient az IBS színpadon cikk képei
Ágnes Vanilla - Ágnes Vanilla Ambient az IBS színpadon