Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Viva MegaWatt Live 2006: Meg vannak a győztesek!

VIVA - Viva MegaWatt Live 2006: Meg vannak a győztesek!

A Depresszióé a jelen, a Wisdomé a jövő! Március 8-án, szerda este kiderült, hogy kiket tart a magyar rockzenei közönség a legjobb hazai és külföldi rockbandának. A VIVA második alkalommal rendezte meg Magyarország legjelentősebb rockzenei díjátadóját, a MegaWatt Live-ot.

A várt érdeklődés nem maradt el, zsúfolásig telt a helyszín, a rockzenei élet színe-java kíváncsi volt az eseményre, és együtt drukkoltak a jelölteknek a rajongókkal együtt.

A díjakra felterjesztett 35 együttes mindegyike szívesen fogadta a jelölést, a szokásos kategóriák - hazai rock, külföldi rock, hazai modern rock, külföldi modern rock, hazai punk rock, külföldi punk rock - mellett az Év reménységét is díjazta a zenetévé. A hét kategória jelöltjeire a nézők szavazhattak heteken keresztül, így a közönség dönthette el, hogy mely együttesek érdemlik ki a dobogó legfelsőbb fokát.

VIVA - Viva MegaWatt Live 2006: Meg vannak a győztesek!

Az év legjobb hazai rock bandájának, a Depressziót választották, akik nagy örömmel fogadták az elismerést.
"Nagyon örültünk a legjobb hazai rock kategória díjának. A közönségszavazás alapján odaítélt elismerés annak igazolása, hogy a zenénket szeretik a szcénában, ezért érdemes dolgozni. Most jelenik meg a kislemezünk 'Még egyszer' címmel, majd ősszel a nagylemez. Bízunk benne, hogy minkettővel elégedett lesz a közönség, legalább annyira, mint itt a díjátadón. Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy mi vihettük haza a serleget. A buli remek hangulatú volt, a jó szervezés és a remekül kiválasztott fellépők is hozzájárultak a MegaWatt Live sikeréhez." - mondta Halász Ferenc, a Depresszió együttes énekes-gitárosa.

Az év legjobb hazai modern rock együttese a Black-Out lett, a hazai punk rock kategória jelöltjei közül a Junkies, az év reménysége jelöltek közül pedig a Wisdom teheti a polcára a MegaWatt Live serleget. A külföldi kategóriákban a NightWish (legjobb külföldi rock), a System Of A Down (legjobb külföldi modern rock) és a Green Day (legjobb külföldi punk rock) szorította maga mögé a többi jelöltet.

A díjkiosztó házigazdájának szerepét Olivérre osztották, Magyarország egyetlen rockműsorának a műsorvezetője.
"Borzasztóan örülök ennek a díjátadónak, mert nagy űr tölt be a hazai rockzenei életben. A MegaWatt műsorvezetőjeként tapasztaltam már sokszor, hogy a rock zenekarok is igényt tartanak egy ilyen bulira, ahol megmérettethetnek. Ezt igazolta a szerda esti díjátadó is, ahol minden híres és hírhedt rock-arc megjelent, a fellépő bandák iszonyat jó hangulatot teremtettek, hatalmasra sikeredett a MegaWatt Live. Biztosra veszem, hogy ez csak a kezdet és jövőre, majd azt követően mind nagyobb és nagyobb eseményként vonul majd be a rocktörténetbe a MegaWatt Live díjátadó." - mesélte Olivér, aki a hazai rock egyik legismertebb alakjával, Nagy Feróval vezényelte végig az eseményt. Feró azonban nem csupán műsorvezetőként állta meg a heléyt az est folyamán, hanem a zenei színpadon is, ahol a Zorall együttessel mutattak be egy közös produkciót, melyet hatalmas ováció és taps fogadott.

A VIVA a MegaWatt Live díjátadót a MegaWatt Live hétvégén mutatja be 2006. március 11-én (10:00-12:00 és 13:00-17:00) és március 12-én (09:00-11:00 és 13:00-17:00).

Gab

2006. 03. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 03. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 03. 10. 17:27
Naggyon megnéztem volna de örülök a Nightwish-nek és a Depi-nek
Galóca 2006. 03. 10. 17:29
Naggyon megnéztem volna de örülök a Nightwish-nek és a Depi-nek !!!én voltam
Vendég 2006. 03. 10. 18:00
Hát ez eléggé szar... úgylátszik nem is igazán azt nézték hogy ki mennyire csinál igényes zenét... a depi jó,de Magyarországon vannak sokkal jobb zenekarok is!!! A Wisdom az tényleg jó.. ez jó döntés volt... De ilyenek hogy grín déj.. hogy az valamiben is a legjobb legyen hát kétlem!!!
Vendég 2006. 03. 14. 8:58
szerintem a P.mobil és a P.box a legjobb!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Viva MegaWatt Live 2006: Meg vannak a győztesek! cikk képei
VIVA - Viva MegaWatt Live 2006: Meg vannak a győztesek!VIVA - Viva MegaWatt Live 2006: Meg vannak a győztesek!