Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2006: akik már biztosan ott lesznek

Sziget - Sziget 2006: akik már biztosan ott lesznek

Az idei Sziget fesztivál aug. 9-16. között kerül megrendezésre, melyre már az első konfirmált előadók is megvannak. Itt lesz a Radiohead, a Franz Ferdinand, Robert Plant, a Sick of It All vagy a Minsitry.

Igaz, még jó pár hét hátra van a Sziget fesztivál indulásáig, de már az első hivatalos visszajelzések tükrében biztosak lehetünk, idén is hasonlóan színvonalas programban lehet részünk, mint a korábbi évek során.

A Nagyszínpad idén is nagy nevekkel készül a Szigetre. Már biztos, hogy fellép itt a Thom Yorke gitáros-énekes vezette angol, oxfordi Radiohead, a mai zenei színtér - és az elmúlt 15 év - egyik legfontosabb, legnagyobb hatású zenekara, mely legalább annyira megkerülhetetlen jelenség, mint a Pink Floyd volt a 70-es években vagy a U2 a '80-as évek végén, a '90-es évek elején. A tavalyi nagyszínpadosok közül újból visszalátogat a Franz Ferdinand, akiket sokan kérték az idei Sziget Kívánsággépen keresztül.

Sziget - Sziget 2006: akik már biztosan ott lesznek

A Sziget világzenei színpada évről évre a műfaj legjobbjait sorakoztatja fel. Idén sem lesz másként, ezt már az első „fecskék" is jelzik. Robert Plant, a legendás Led Zeppelein legendás énekhangja a Robert Plant & Strange Sensation formációval örvendezteti meg rajongóit. Plantnek a Led Zeppelin óta nem volt ilyen átütő zenekara, mint ez, melyen a mali blues hatása érződik. Natacha Atlas, az arab etnopop dívája tavasszal megjelenő, Mish Maoul című új albumával érkezik a Szigetre és a tavalyi sikeres koncertje után visszatér a nápolyi Enzo Avitabile hordópüfölő zenekara, ezúttal a kameruni Manu Dibango társaságában. A tavalyi meglepetés Skinny Puppy után egy újabb zenekar, a Ministry érkezik abból a szcénából, amely a nyolcvanas-kilencvenes években megalapozta az elektro-indusztriált - ha lehet így nevezni ezt a dübörgő elektronikus alapokra, zajokra samplerekre, szintetizátorokra, torzított énekre feszülő, gitárokat sem kikerülő műfajt. Míg Trent Reznor és a Nine Inch Nails végleg bekerült a mainstreambe, a Ministry megmaradt kultikus hősnek, amely nélkül ma nem lenne Marilyn Manson, Rob Zombie meg a többiek.

Hammer World zúzós színpadára a napokban jelentkezett a Sick Of It All. A csapat egész egyszerűen a New York-i hardcore-színtér (azaz NYHC) egyik fő létrehozója, melyet a két Koller tesó, Lou és a Pete alapított még a nyolcvanas évek közepén., 1989-es Blood, Sweat and No Tears című debütalbumuk óta folyamatosan képesek voltak a megújulásra, még akkor is, amikor a kilencvenes évek első felében komoly támadások kereszttüzében álltak.

A WAN2 Színpad változatos zenei világának első idei reprezentánsa a német újhullám hőseinek csapata, a Wir Sind Helden. A Wir Sind Helden, azaz a Hősök vagyunk, a Neue Deutsche Welle legjobb hagyományait, azaz azt a bizonyos, nyolcvanas évek elejére jellemző fanyar világot hordozza zenei génjeiben, mely 2006-ban is tökéletes receptnek bizonyul.

2006. 03. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 03. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 03. 13. 12:27
www.horizon.fw.hu
Vendég 2006. 03. 14. 19:34
nem olvastam
Vendég 2006. 03. 14. 19:34
ill. végig nem
Vendég 2006. 03. 15. 14:03
nagy szar

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Sziget 2006: akik már biztosan ott lesznek cikk képei
Sziget - Sziget 2006: akik már biztosan ott lesznekSziget - Sziget 2006: akik már biztosan ott lesznek