Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Elkészült az első Dolhai-lemez

Dolhai Attila - Elkészült az első Dolhai-lemez

Ébredjen a nap címmel lát napvilágot március első napjaiban Dolhai Attila első szólóalbuma. A fiatal musical színészt most egy új oldaláról ismerheti meg a nagyközönség, rockosabb hangvételű, főként saját szerzemények sorakoznak fel az első Dolhai-korongon.

A Budapesti Operett Színház ifjú sztárjától nem idegen a könnyűzene világa. Gyermekként zenei általános iskolában tanult, majd a zsámbéki Apor Vilmos Katolikus Főiskola zenei szakán végzett. 1998-ban a Kifutó című versenyen láthattuk először, ahol különdíjas lett. Akkor Takáts Tamás bőrébe bújt, most a sajátjába. Miután a műsor nem hozta meg a várva várt kiugrást, felvételizett a Színművészeti Főiskolára, ahol 2005-ben musical szakon végzett. Már a főiskola évei alatt is játszott színpadon. Számos musical főszerepében láthatjuk nap, mint nap (Mozart!, Rómeó és Júlia, West Side Story, Lili bárónő (operett).
Jelenleg a Rudolf, az utolsó csók című musical címszerepére készül, melynek ősbemutatója az Operett Színházban lesz.

Fiatal kora ellenére számos díjat tudhat magáénak; 2004-ben a Súgó Csiga díjjal jutalmazta a közönség, de idén is a 25 jelölt között van,(www.sugocsiga.h)/, a szakmától pedig a Marshall-botot vehette át elismerésképp. 2005-ben pedig eMeRTon díjban részesült.

A töménytelen mennyiségű próba, előadás, és fellépés mellett készítette el önálló nagylemezét, mely régóta dédelgetett álma volt. Ezen a korongon nem szerepelnek sem musical, sem operett slágerek. Az album 12 dalt tartalmaz, a szövegek és zenék nagy részét saját maga írta, - és ahogy Attila említette - ez a lemez nem a szakmának, hanem a közönségnek szól. Aki meghallgatja az albumot kicsit jobban megismeri Attilát, kiderül, hogy nem csak hősszerelmest tud alakítani, hitelesen elénekel rockosabb dalokat is, amik jól is állnak neki.

Az album elkészítéséhez kiváló zenekart szervezett maga köré. Fekete Tibor (Samu) ismert basszusgitáros volt felelős részben a hangszerelésért, akit a fiatal zeneszerző Szakos Krisztián egészített ki, aki egyben az album zenei rendezője is volt, de a billentyűs hangszerek és gitárok egy részét is vele rögzítették. A gitárosi poszton Kékkői Zalánt találhatjuk meg, a dobos pedig Végh Balázs volt.

A lemez mint szerzői kiadás jelent meg március első napjaiban, a Budapesti Operett Színházban és az Alexandra Könyváruházakban vásárolható meg!

ZsA

2006. 03. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 03. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 03. 13. 0:37
Nekem megvan a lemez. Imádom, szerintem nagyon jól sikerült!
Vendég 2006. 03. 13. 8:42
Ez ám a jó hír! Csodás hangja van a srácnak és micsoda zenészek vannak mellette. Ezt meg kell venni!
Vendég 2006. 03. 13. 10:11
Szuper a lemez, mindenkinek csak ajánlani tudom. A Hazatérsz c. szám gyönyörű!!
Vendég 2006. 03. 13. 20:57
Csatlakozom, nagyon jó album.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Elkészült az első Dolhai-lemez cikk képei
Dolhai Attila - Elkészült az első Dolhai-lemez