Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Budapest Blues Festival 2006

Fesztivál - Budapest Blues Festival 2006

Március 18-án idén is megrendezésre kerül a BBF - szombaton fél 4-kor nyitja ki kapuit a Petőfi Csarnok - a kisszínpadon Bruce Lewis fellépésétől kezdve valódi sztárparádé veszi kezdetét!

Öt órakor az elképesztő tehetségű gitárvirtuóz Enrico Crivellaro ad koncertet a Pribojszki Band közreműködésvel.

Negyed hét körül mutatja be Ripoff Raskolnikov tíz év óta első zenekaros lemezének anyagát, természetesen azért jó pár régi klasszikus is ott lesz a programban.

Valamivel nyolc óra után hallhatjuk először hazai színpadon sokak szerint Európa legjobb hagyományos blues formációját a BB & the Blues Shacks nevű csapatot. Kb. a régi Fabulopus Thunderbirds, Rod Piazza féle west coast blues-ra lehet számítani. Már láttam őket párszor, nagyon jók!

Tíz óra magasságában kerül színpadra a fantasztikus amerikai fekete blues énekesnő, Kay Foster Jackson. A hölgy már kiskorában is a legjobbaktól tanult, hiszen édesapja volt BB King zenekarának a vezetője. Ezúttal a blues, a gospel, a soul és funk elemeit vegyítő előadásra számíthatunk. Kíséretében a Mike Sponza Hammond Trio.

Sokak által a legjobban várt produkció, Eric Sardinas fellépése. A Johnny Winter inkarnációjaként ismert muzsikus szeptemberben tartott egy kis ízelítőt, amikor a Steve Vai előtt játszott kb. 20 percet, ezúttal viszont a teljes koncertprogramját élvezhetjük, ráadásul most megszokott zenekara kíséretében érkezik Budapestre.

Miközben a nagyszínpadon tartanak az átszerelések, a kisebbik teremben először, amár említett Bruce Lewis, majd Long Tall Sonny & His Wild Cows fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. Természetesen leszenek blues lemezek is, és nem kizárt, hogy a fenti programban résztvevők esertleg némi örömzenével is megörvendeztetnek bennünket.

Idén ráadásul, köszönhetően a Fővárosnak, a belépőjegyet is a jelképes 3000
Ft
-os áron lehet megvásárolni.

Ferenczi Attila

2006. 03. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2006. 03. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Viva 2006. 03. 26. 19:31
Elég jó
Viva 2006. 03. 26. 19:32
Hahóóóóóóóóó
Viva 2006. 03. 26. 19:33
nagyon jó ez az oldal
Viva 2006. 03. 26. 19:34
Imádom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Budapest Blues Festival 2006 cikk képei
Fesztivál - Budapest Blues Festival 2006