Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Wan2 Fesztivál 2006: rocklegendák érkeznek!

Wan2 Fesztivál - Wan2 Fesztivál 2006: rocklegendák érkeznek!

A Wan2 Fesztivál szervezői hivatalosan is megerősítik, hogy valóban három legenda is fellép az idei mezőtúri rendezvényen: a svéd death-metál egyik legfontosabb reprezentánsa, az Entombed, a kaliforniai thrash ikon, az Exodus, illetve a hardcore első vonalának New York-i legendája, az Agnostic Front.

Ők már hivatalosan is visszaigazolták koncertjeiket, további négy-öt zenekar menedzsmentjével még folynak a tárgyalások.

Az Entombed és az Exodus június 29-én, csütörtökön, míg az Agnostic Front 30-án lesz a mezőtúri rockünnep egyik fénypontja. Az 1987-ben alakult svéd zenekar hamarosan megjelenő új albumát mutatja be a Wan2 közönségének spanyolországi turnéjukat követően.

Az Exodus jövőre ünnepli alapítása 25. évfordulóját. Befolyása a metálra meghatározó volt, egyik alapítója, Kirk Hammett például a Metallicában folytatta pályafutását. Korai lemezeik révén, illetve a Slayerrel, a Panterával, a Megadeth-szel vagy az Anthrax-szal tartott turnéik megalapozták a zenekar hírnevét. Az 1992-1996. közötti szünet után újraalakult a nyugati parti zenekar. Igaz, számos tagcsere történt azóta is, az eredeti felállásból már csak Gary Holt gitáros játszik a zenekarban. További tagok: Rob Dukes (ének), Lee Altus (gitár) Jack Gibson (basszusgitár) és Paul Bostaph (dob - ex-Slayer).

Az Egyesült Államok keleti partján, New Yorkban az Exodus-szal egy időben alakult meg az Agnostic Front, ők azonban már egy másik műfajban jeleskedtek, mi több sokak szerint ők a hardcore "feltalálói", atyjai. Első kislemezük 1983-ban jelent meg "United Blood" címmel, melyen tíz nóta hallgató: tíz percbe sűrítve. Ezt követték olyan sikeres albumok, mint a "Victim in Pain", illetve a "Cause For Alarm". A tagcserék ezt a bandát is meghatározták, a jelenlegi felállás: Joseph James (gitár), Steve Gallo (dob), Vinnie Stigma (gitár), Mike Gallo (bausszus) és Roger Miret (ének).

Természetesen folynak a további tárgyalások, nem csak nemzetközi előadókkal, hanem a hazai pop/rock/underground zenei kultúrát meghatározó hazai sztárokkal.

A Wan2 - és a társfesztivál, a tokaj-rakamazi Hegyalja - hagyományaihoz híven az idén is lehetőséget kapnak az amatőrök a bemutatkozásra. Az ő jelentkezésük a napokban kezdődött meg, mégpedig kizárólag az interneten keresztül. A fellépni szándékozó előadók, zenekarok és DJ-k regisztráció után tölthetik ki jelentkezési lapjaikat, képekkel és mp3-formátumú hanganyagokkal kiegészítve. Határidő: március 30. A döntésről április végéig értesítik a jelentkezőket.

Gab

2006. 03. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 03. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Wan2 Fesztivál 2006: rocklegendák érkeznek! cikk képei
Wan2 Fesztivál - Wan2 Fesztivál 2006: rocklegendák érkeznek!