Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ákos kottás albumot ad ki

Ákos - Ákos kottás albumot ad ki

Közel tíz évvel Ákos első kottás albuma megjelenése után most áprilisban érkezik a folytatás, mely már egy bővített, képileg, tartalmilag sokszínűbb kiadványnak ígérkezik. A több mint 100 oldalt kitevő könyvben harmincöt Ákos-szerzemény gitár - és ének kottái kerültek lejegyzésre.

Kovács Ákos elmúlt tíz évének legkedveltebb dalainak kotta formái kerülnek kiadásra most áprilisban. Már szokássá vált Ákos karriere során, hogy születésnapja (ápr.6.) környékén valamilyen újdonsággal lepi meg a nagyközönséget. Idén egy régi ígéretét beváltva egy újabb kottás könyvet jelentet meg, melyre utoljára tíz évvel ezelőtt volt példa. Így nem kevés dal közül lett kiválasztva a gitárosoknak legérdekesebb, illetve legismertebb harmincöt Ákos-kompozíció, melynek lejegyzési munkálatai elsősorban Ákos gitárosát, Kékkői Zalánt illették. A kottás albumban a nagyobb slágerek (Ikon, Ilyenek voltunk, Keresem az utam) mellett a rockosabb számok( Ideális Popsztár, Majom a ketrecben) és számos lírai szerzemény (Altató, Gondolnék Rád) gitár- és ének kottái találhatóak meg.

Ákos - Ákos kottás albumot ad ki

A több mint 100 oldalas kiadványt nemcsak a gyakorlottabb gitárosoknak ajánlják, hanem azoknak is, akik még kezdőszinten barátkoznak a hangszerrel, számukra átlátható tabulatúrás lejegyzés segíti a játékot. Mindemellett ügyeltek arra, hogy a gitárosok szempontjából érdekesebb megszólalást, az albumverzió helyett az akusztikus jellegű “Andante”, illetve a rockosabb “Az utolsó hangos dal” című lemezeken szereplő változatot jegyezzék le. A kották mellett Ákos állandó fotósának, Tyukodi Lászlónak - 2002 és 2005 között készült - képei egészítik ki az exkluzív könyvet.. Az április 6-i megjelenésre összesen 1000 példány kerül kiadásra, melyet Ákos honlapján (www.akos.hu) működő webáruházból lehet már március 29-től megrendelni.

fkriszta

2006. 03. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 03. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 04. 03. 7:39
helo imádsom ákos dalait egyszerüen megörülök érte
Vendég 2006. 04. 05. 17:04
Helló!tudja valaki,hogy mikor lesz Ákos koncert??????????????
Vendég 2006. 04. 06. 18:44
Én is Ákos, és Bonanza rajongó vagyok! Imádom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Vendég 2006. 04. 07. 14:50
Nagyon szeretem Ákost!!!!!!A dalai mindíg felvidítanak!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ákos kottás albumot ad ki cikk képei
Ákos - Ákos kottás albumot ad kiÁkos - Ákos kottás albumot ad ki