Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tankcsapda: április 24-én érkezik az új korong!

Tankcsapda - Tankcsapda: április 24-én érkezik az új korong!

Három év után új stúdióalbummal jelentkezik hazánk elsőszámú rock zenekara, a Tankcsapda. Az ígéretek szerint az új korong visszatér a gyökerekhez, a zenekar keményebb oldalát mutatja meg, balladáktól, pop számoktól mentes igazi rock and roll korongot alkottak a debreceni rockerek.

A tizenkét új felvétel közül elsőként a „Nem kell semmi” című dalt ismerheti meg a nagyközönség, melyhez Herz Péter rendezésében áprilisban készül el a videóklip. Az album érdekessége, hogy a 12 új szám mellett ajándék koncert DVD is kapcsolódik a CD kiadványhoz, ami exkluzív fekete tokban kerül a forgalomba.

Az új album felvételeiről Lukács Laci frontember az alábbiakat nyilatkozta:

„Az új album a "MINDENKI VÁR VALAMIT" címre hallgat, bár ilyen című dal nincs a lemezen, de az egyik szövegben elhangzik ez a sor, és a különböző ötletek után végül ez maradt a cím, ami mindhármunk szerint illik ehhez az albumhoz. A próbák és a dalíró időszakban közel húsz témát „dobálgattunk" egymásnak a próbahelyen, illetve demo-felvételek formájában. Azt persze már akkor is tudtuk, hogy ezek közül a dalok közül lesz, amelyik nem kerül komolyabb kidolgozásra. Mire a stúdió felvételek stádiumába került az anyag, tizenkét dal maradt.

... az mindenképp elmondható, hogy lendületes rock and roll lemez lesz. Mondjuk úgy, hogy old-school-tankcsapdás, igazi rock and roll lemez. Szánt szándékkal nem is tudnánk, vagy akarnánk „A legjobb méreg” vagy „Az ember tervez” lemezhez hasonlót írni. De nem is cél, viszont most úgy érezzük, hogy ez egy mindenféle balladáktól meg pop nótáktól mentes album lesz! Persze nagyon sok dallam van az új számokban, nagyon sok dallamos refrén vagy nagyon sok jól énekelhető téma, ám nagyon nagy hangsúlyt kaptak az új számokban a tempók.

...Ez egy rock and roll banda, aki örül annak, ha önmagán kívül mások is szórakoztatónak, értékesnek, időnként esetleg elgondolkodtatónak tartják azt, amit csinál. Bízunk benne, hogy van olyan jó, amit csinálunk, hogy sok év távlatából is vállalható mind a zenét, mind a szövegeket, de a hangzást vagy akár a külalakot illetően is.”

Tracklista:

1. Rock a nevem
2. Nem kell semmi
3. California Über Alles
4. Egy van
5. Füst és Lábdob
6. Mindenki
7. Az alagút végén
8. A holnapot éljem túl
9. Irgalom nélkül
10. Dávid és Góliát
11. Minden szó
12. Hiányzol

Bonus DVD (A felvétel 2005.május 28-i PECSA Szabadtéri koncerten készült)

1. Agyarország
2. Bárány
3. Fiúk Ölébe A Lányok
4. Úgy Szeress
5. Az Ember Tervez
6. Mindig Péntek
7. Szextárgy
8. Pogo
9. Mennyország Tourist
10. Törölköző Teniszütőkkel
11. Adjon Az Ég
12. Tudok egy munkát
13. Tankcsapda

fkriszta

2006. 03. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 03. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 03. 29. 8:57
ha valaki tudja, h mennyi a jegy illetve van e meg a barciakai koncertre,az irjon a tanker@zoznam.sk KOSSZ
Vendég 2006. 03. 29. 18:18
!!MINDENKI VEGYE MEG AZ ÚJ LEMEZÜKET!! !!TANKCSAPDA 4EVER!!
Vendég 2006. 03. 29. 19:58
úristenm remélem kibaszott jó lesz:))) muhahahhaa azon a koncerten voltam, tuti állat lesz a dvd része is:) iiii de örülök:) vegyétek meg, ne másolgassátok és járjatok minél több tcs koncertre!
Vendég 2006. 03. 30. 7:40
kibaszottul várom! én is voltam a konceten,és remélem hogy ha megjelenik valaki fog nekem venni . hellóóó rockerek Én vagyok Dávid és itt ül mellettem Attila. Lessz egy bandánk, és ajánlom hogy meg vegyétek a cédét mert állati lessz.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Tankcsapda: április 24-én érkezik az új korong! cikk képei
Tankcsapda - Tankcsapda: április 24-én érkezik az új korong!