Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sir Paul McCartney gyermekkönyve

Paul McCartney - Sir Paul McCartney gyermekkönyve

Az ex-Beatle legendás tagjáról, az 1997. március 11-én lovaggá ütött Paul McCartney-ról valószínűleg csak a legnagyobb rajongói tudják, hogy évekkel ezelőtt a legifjabb generáció felé is nyitott. Egy neves londoni kiadó 500.000 példányban jelentette meg tavaly októberben mesekönyvét, mely azonnal el is fogyott.

A könyv megjelenésekor a sztár természetesen a rajongóival való találkozástól sem zárkózott el. Felolvasással egybekötött dedikálásra került sor, melynek szigorú szabályait a kiadó előzetesen határozta meg és hozta nyilvánosságra. Nem csoda, hogy igyekeztek minden eshetőségre felkészülni, hiszen Sir Paul korábbi dedikálásán, melyen nem is saját könyvét, hanem a festményeinek leírását tartalmazó katalógust írta alá, 3.000-en vettek részt, forgalmi dugót okozva ezzel a Piccadily-n. A dedikálás előtt két nappal egy a kiadó által előzetesen megadott helyszínen lehetett sorban állni a kék ill. a sárga színű karszalagokért. A 200 db biztos bejutást ígérő kék, és a 200 db reményre jogosító sárga karszalag egy gyerek és egy felnőtt számára biztosította a bejutási lehetőséget, akiknek összesen egy könyv aláíratására volt lehetőségük. Sir Paul angyali türelemmel állta a lurkók rohamát, és olvasta fel a kiválasztott részleteket a könyvből. A 90 perces dedikálást 300 aláírt könyv bizonyítja.

Paul McCartney - Sir Paul McCartney gyermekkönyve

Paul McCartney már régóta érdeklődik a mesemondás iránt, hiszen gyerekkorában is elbűvölték a klasszikussá vált Disney alakok. 1984 óta számtalan animációs film megalkotása kötődik nevéhez, melyet Geoff Dunbarral közösen jegyez. Sok rajzfilmben nem csak producer és a cselekmény kiagyalója, de még egy-egy karakter is az ő hangján szólal meg. Több rajzfilmje a bemutatás évében a Legjobb Animációs Rövidfilm díját is elnyerte.

A felhők fölött c. könyv szereplői is ismertek voltak már az angol gyerekek számára egy korábbi rajzfilm, a Tropical Island Hum című alkotásból, mely egyben a könyv megírásához is ihletet adott Paul McCartney számára.
A felhők fölött című könyv magyar változata a Móra Kiadó gondozásában jelenik meg. Az április 10-én boltokba kerülő kiadványt könyvmegjelenés esetén eddig korábban példátlan bolti megjelenés kíséri majd.

Jónap Tamás

2006. 03. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 03. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 03. 29. 22:17
Igen jónak találom!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sir Paul McCartney gyermekkönyve cikk képei
Paul McCartney - Sir Paul McCartney gyermekkönyvePaul McCartney - Sir Paul McCartney gyermekkönyvePaul McCartney - Sir Paul McCartney gyermekkönyve