Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2006: újabb fellépők...

Sziget - Sziget 2006: újabb fellépők...

Újabb nevekkel bővült a Sziget 2006 nemzetközi fellépőinek listája. A korábban bejelentettek mellé a napokban jelzett vissza a Scissor Sisters, a dEUS, az Exploited, a Cathedral, az Evergrey, a Fear Factory...

Az eddig ismert fellépőkön túl - Radiohead, Robert Plant, Franz Ferdinand, Sick Of It All, Ministry, Wir Sind Helden, Natacha Atlas, Enzo Avitabile - itt lesz a Gogol Bordello, a Flogging Molly, a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Toumani Diabaté és a Symmetric Orchestra valamint az Afro Celt Sound System.

A sztárok sora ezekkel azonban még nem ért véget.

New York-i art-pop, belga gitárzene, skandináv progresszív metal, gipsy-punk, mali kora-játékos, balkáni roma zene, ír folkkal ötvözött punk-rock, zúzós heavy metal. Ezeket ígéri - újabb fellépőivel - az idei Sziget augusztus 9-16-között.

A 2004-es év egyik legjobb debütáló lemeze a Scissor Sistershez fűződik, mely a New York-i art-pop szcénából robbant a világba. A Scissor Sisters kifinomult lemeze zseniálisan utalt hol a Bee Geesre, hol a Frankie Goes To Hollywoodra, hol Elton Johnra, hol David Bowie-ra, hol a Queenre, hol Jimmy Somerville-re, hol Pink Floydot dolgoztak át - Comfortably Numb - úgy, hogy közben olyan megaslágereket gyártottak, mint a Laura, a Take Your Mama Out, vagy a Filthy Gorgeous. A tavalyi Live8 segélykoncert egyik legizgalmasabb fellépése is az ő nevükhöz fűződik

Szintén az idei Nagyszínpad vendége lesz a kontinentális Európa egyik legizgalmasabb gitárzenekara, a belga dEUS.

A HammerWorld Színpadra várható a punk második hullámát képviselő Exploited, a heavy metal-színtér egyik meghatározó bandája, a Cathedral, a skandináv progresszív metal specialistáinak számító Evergrey. A HammerWorld színpadon az egyik nagy visszatérő, az amerikai metálszcéna egyik vezető zenekara, a Fear Factory is fellép.

A WAN2 közönsége előtt lép fel a cigányzene, a punk és a brechti kabaré elemeit keverő Gogol Bordello és itt lesz látható-hallható a Flogging Molly, az egyik alapzenekar, amely punk-rock alapokon revitalizálta az ír folkzenét.

A Világzenei Nagyszínpadon fellép a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band a Balkán romahimnuszaival, a Grammy-díjas mali korás, Toumani Diabaté a Symmetric Orchestra nevű tánczenekarával, valamint a nyugat-afrikai és kelta hagyományt technóval ötvöző Afro Celt Sound System.

Gab

2006. 04. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 04. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 04. 08. 21:06
Egész jó let bár lehetett volna kicsit zsírabb is
Vendég 2006. 04. 08. 21:06
Egész jó let bár lehetett volna kicsit zsírabb is
Vendég 2006. 04. 08. 21:06
Egész jó let bár lehetett volna kicsit zsírabb is
Vendég 2006. 04. 08. 21:06
Egész jó let bár lehetett volna kicsit zsírabb is

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Sziget 2006: újabb fellépők... cikk képei
Sziget - Sziget 2006: újabb fellépők...