Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Színes, szélesvásznú pop/rockalbum HS7-módra

Heaven Street Seven - Színes, szélesvásznú pop/rockalbum HS7-módra

Mozgalmasnak ígérkezik az idei év a Heaven Street Seven számára. A zenekar azok után, hogy januárban a Cannes-i MIDEM-ről egy rangos zenei elismeréssel, az MTV Europe, a MIDEM és az Európai Unió European Breakthrough Award nevű díjával tért haza, most új, 14 számot tartalmazó nagylemezt jelentet meg.

Sokan eddig is tudták, ám lehet, hogy valakinek mostanság esett vagy esik le a tantusz: a Heaven Street Seven hazánk egyik legizgalmasabb, immár határainkon túlmutató, nemzetközi színvonalú könnyűzenei produkciója.

Az új Heaven Street Seven-nagylemez két évvel a legutóbbi stúdióalbum, a 2004-es Szállj ki és gyalogolj után jelenik meg. A HS7 körülbelül másfél évet dolgozott az új lemezanyag dalain, melyet 3 hónap alatt, 2005 decembere és 2006 márciusa között rögzített. A Tudom, hogy szeretsz titokban - melynek záró dalát egyébként Yonderboi producerelte - a zenekar eddigi erényeit egyesítő, a kedvelt „hevenyes” stíluselemeket meggyőző egységben tálaló, sőt: azokat vadonatúj ízekkel megfejelő, színes, szélesvásznú és vibráló, stílusos és erőteljes pop/rocklemez. A dalokat Szűcs Krisztián érzékeny, néhol a líra, néhol a fanyar humor, néhol dráma, néhol a groteszk felé gravitáló, személyes hangvételű szövegei foglalják keretbe, s ezen a lemezen hallható először a hazai pálya egyik leginvenciózusabb gitárosának, Ábrahám Zsoltnak izgalmas hangszeres játéka.

Ami a számokat illeti: a Tudom, hogy szeretsz titokban izgalmas zenei utazás. Az album 50 perce alatt ide-oda kalandozhatunk a 60-as évek beatzenés, a 70-es évek soul-os, funkos, a 80-as évek new wave-es, a 90-es évek gitárpopos és napjaink modern gitárzenés világában – persze mindezt a HS7 sajátos, a gitárpopot hazai ízekkel, hazai hangulatokkal, hazai témákkal vegyítő egyedi stílusában, csupa élvezetes és emlékezetes Heaven Street Seven-dal segítségével.

A Tudom, hogy szeretsz titokban c. új HS7-albumot április 21-től szerethetjük - immár nem is titokban.

2006. 04. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 04. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 04. 12. 20:51
nem árul el túl sokat...
Vendég 2006. 04. 19. 13:40
hs7.. nincs is annál jobb.. imádooom
Vendég 2010. 03. 09. 19:38
http://zene-gusi.blog.hu/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Színes, szélesvásznú pop/rockalbum HS7-módra cikk képei
Heaven Street Seven - Színes, szélesvásznú pop/rockalbum HS7-módra