Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2006.: Változások a jegyelővételben!

Sziget - Sziget 2006.: Változások a jegyelővételben!

Tavaly már hetekkel a Sziget előtt nem lehetett hetijegyet kapni a rendezvényre és volt olyan nap, hogy a napijegyek is elfogytak. Miután idén is erős program várható, ezzel együtt a remélt érdeklődés is prognosztizálható, így a szervezők változtattak a korábbi években megszokott jegyelővételen.

A 25 ezer db. kiadható, hagyományos - "ottalvós-sátrazós" - hetijegy mellé további 15 ezer db. olcsóbb, - "hazamenős-nem sátrazós" hetijegyet is kiadnak. Ezt azok vehetik igénybe, akik nem a Szigeten oldják meg a szállásukat, de élni szeretnének a hetijegy adta kedvezményes lehetőséggel.

Az idei Sziget közel 200 külföldi sztárvendéget és naponta 150-200 különböző kulturális programot ígér, még mindig elérhető - elővételes hetijeggyel kedvezőbb - áron. Egyrészt a hagyományos ún. "ottalvós" (vagy sátrazós) hetijegy - továbbra is minden lehetőséggel együtt, ami a kempingezéshez szükséges -, elővételben május elejétől június 15-ig négy napijegy árába (a napijegy 6.000ft), azaz 24.000 forintba fog kerülni. Június 16-tól 5 napijegy ára, azaz 30.000 ft lesz a heti beugró. Ez az ár azonban a bejáratnál - a korábbi évek gyakorlatától eltérően -, a Sziget kezdetével már nem emelkedik. Így akik későn eszmélnek - és ha addig nem fogynak el elővételben a jegyek! - a második elővételes árért vehetnek még a bejáratnál is jegyet.

Sokan vannak, akik nem a Sziget területén oldják meg a szállásukat, de minden napra találnak maguknak programot és élnek a hetijegy adta kedvezményes lehetőséggel. Ők idén először ún. "hazamenős", azaz nem sátrazós hetijegyet vásárolhatnak. Ezt olcsóbban, elővételben június 15-ig mindössze 20.000 forintért, később 25.000 forintért lehet majd megvenni. A "hazamenős" - és az "ottalvós" - jegy is személyhez kötött, a "hazamenős" jeggyel sátrat nem lehet behozni, tehát sem sátrazási lehetőség, sem a kemping-szolgáltatás nem jár hozzá.

Miután idén a szervezők a tavalyinál több, összesen 40 ezer - sátrazós és nem-sátrazós - hetijegyet adnak ki, és a napi 65 ezer fős befogadóképesség nem változott, a naponta kiadható napijegyek száma - a tavalyi 40 ezer db helyett - idén csak 25 ezer db lesz. Az elmúlt évek tapasztalata azonban azt mutatja, hogy 25 ezer napijegy már több Sziget-napon is elkelt, azoknak tehát, akik csak egy-két napot tudnak a rendezvényre jönni, érdemes elővételben megváltani majd a napi belépőt.

Gab

2006. 04. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 04. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 04. 11. 8:30
Az hogy én a nem sátrazósat amint lehet megveszem!!!:))
Vendég 2006. 04. 15. 8:39
Ha nem sátras jegyet veszek, alhatok másnak a sátrában? Egy sátorhoz elég 1 sátras hetijegy? És ha csak 1 szigetrománcot szeretnék eltölteni?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2006.: Változások a jegyelővételben! cikk képei
Sziget - Sziget 2006.: Változások a jegyelővételben!