Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Red Hot Chili Peppers: Itt a dupla élvezet!

Red Hot Chili Peppers - Red Hot Chili Peppers: Itt a dupla élvezet!

Sokan az univerzum istenei, istennői, angyalai, démonai és természeti erői közül összefogtak, hogy elküldjék üzenetüket a jelenlegi civilizáció számára a Red Hot Chili Peppersen keresztül. Másfél év után ezek az üzenetek egy dupla album, a Stadium Arcadium formájában öltöttek testet.

A csend az együttes mellé kucorodott, és megtanította nekik a saját dalát. Ha elengeded magad, és hagyod, hogy ez a zene kézen fogjon, akkor átrepít a hangok égboltján. Felrepít magasan, az űrbe, és a létezés olyan törvényeit és formáit mutatja meg, melyek semmiben sem hasonlítanak a jelenlegi ismereteinkhez. Amikor pedig visszahoz a földre, mélyen beleás a szemétbe. Azt is megtanítja, hogyan eshetsz úgy hátra, hogy ne üsd meg a hátsód, és hogyan bukj előre, hogy ne ess az arcodra. Fogj bele, és egyszerre lehetsz két helyen, egy időben lehetsz olyan nagy mint az egész univerzum és olyan apró mint egyetlen atom. Megtapasztalhatod az időt előrefelé, hátrafelé, és minden oldalsó irányban. Egyesülhetsz egy csillaggal vagy egy növénnyel. Minden lehetsz amit magad körül látsz, és az ebben a zenében rejlő gondolatok talán rávezetnek hogy felismerd, mekkora hatalom is lehet ez.

A Red Hot Chili Peppers tagok megmutatják ezeket a dolgokat bárkinek, akik szeretnének velük tartani. Engedik, hogy a zene láthatatlan, dicsőséges birodalma menedéket nyújtson nekik. Bekúsztak a zene testének legmélyébe, és hívnak, hogy tartsunk mi is velük.

Az illúzió csodás lehetőséget ad számunkra, hogy játszhassunk mindennel, ami létezik. A funk egyik fő istenének a szavaival élve: "Semmi sem jó, amíg nem játszol vele." A Red Hot Chili Peppers átforgatta a természetet egy szándékosan pszichedelikus formába. Olyan zenét alkottak, mely el tud vezetni egy helyre, ahol a semmi egyenlő a mozgással és a mozdulattal azonos a mozdulatlansággal. Játszottak a fénnyel, a sötéttel, a hanggal és a csenddel, a levegővel és a térrel, hogy olyan zenét hozzanak létre, mely játszik a hallgatóval.

Bár négy különböző emberként születtek meg, sikerült eggyé válniuk. A zenéjük a bizonyíték arra, hogy négy elme eggyé tud válni, ami viszont rögtön azt a kérdést feszegeti, hogy akkor miért ne tudna egy milliárdnyi elme is egyesülni? Azt tanácsolják, hogy kapcsold ki az agyadat és engedd, hogy a "Stadium Arcadium" elrepítsen egy helyre, ahol a minden és a semmi egy és ugyanaz. Azt tanácsolják, hogy engedd, hogy a zene elrepítsen egy olyan helyre, ahol minden jó.

A Red Hot Chili Peppers és az ő szent gurujuk, Rick Rubin, olyan zenét alkottak, mely ki tud emelni a testedből, úgyhogy gyere be a kifelé vezető ajtón. Lélegezz vizet! Idd a levegőt! Aludj egy felhőn! Szaladj fel egy csillag fénycsóváján! Szabad vagy!

2006. 05. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 05. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 05. 03. 11:00
AZ RHCP A KIRÁLY!!
Vendég 2006. 05. 05. 9:36
tegyetek fel több képet.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2006. 05. 06. 12:04
az rhcp a legjobb nincs nála jobb!!!!!!
Vendég 2006. 05. 07. 14:00
a legjobb érted a legjobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Red Hot Chili Peppers: Itt a dupla élvezet! cikk képei
Red Hot Chili Peppers - Red Hot Chili Peppers: Itt a dupla élvezet!