Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

VOLT 2006: Nagyra nőtt!

Volt fesztivál - VOLT 2006: Nagyra nőtt!

2006. július 5-én, szerdán délben nyitja meg kapuit a VOLT Fesztivál, amelynek ettől kezdve valamennyi színpadán elindul a négynapos programsorozat. A Lővér Kemping és Sopron városa négy teljes napig nem csak Magyarország, de a környező országok könnyűzenei központjává is válik.

A THE CULT, a PET SHOP BOYS, a FUN LOVIN' CRIMINALS és a DE PHAZZ mellett közel 20 nemzetközi fellépő teszi tiszteletét a VOLT-on.

Változik a színpadok elhelyezése, a Soproni Nagyszínpad küzdőterének - mely a Szigeten is használatos műanyag járólappal lesz beborítva - és a további négy nagyszínpad sátrainak befogadóképessége is jelentősen nő. A helyszíneket bazaltborítású közlekedő útvonalak kötik össze, valamint nagyobb kemping és másfélszer több WC és tusoló várja a fesztiválozókat.

A 14. VOLT Fesztiválon olyan világsztárokat láthatunk, mint a legendás THE CULT, mely hosszú hallgatás és teltházas amerikai turné után csupán néhány európai helyszínen lép fel, így a VOLT-os fellépésük igazi különlegességnek számít. A májusban megjelenő lemez turnéja keretében a fesztiválra látogat a mára klasszikusnak számító szintipop csapat, a PET SHOP BOYS. Fellép a hazai közönség által jól ismert és közkedvelt New York-i FUN LOVIN' CRIMINALS, a német DE PHAZZ, melynek neve mára fogalommá vált az igényes nu-jazz rajongói körében. A VOLT Fesztivál olyan zenei különlegességekkel is szolgál, mint a METTHEW HERBERT nevével fémjelzett HERBERT LIVE SHOW, ahol a művész a valódi hangszerek mellett szinte mindent megszólaltat, ami a keze ügyébe kerül. Szintén különlegességnek számít és az osztrák BAUCHKLANG koncertje, akik saját hangjukkal egy komplett zenekar hangszereit helyettesítik. Élő koncerten láthatjuk a mexikói tradicionális mariachi zenét, a polkát, a latin-rockot skával, punkkal, hiphoppal egyesítő LOS DEL ABAJO csapatát, és először jár Magyarországon a japán KYOTO JAZZ MASSIVE, FEDERICO AUBELE.

Az elektronikus zene rajongói számára is igen színes műsort biztosít a VOLT. KARL BARTOS LIVE címmel a Kraftwerk egykori tagja ad élő koncertet, fellép a drum and bass elsőszámú mestere, ANDY C , a Ninja Tune-os DJ FOOD, a BOCA 45, a DREADZONE SOUND SYSTEM, SCAM és JOSH WINK, aki a Hyperspace keretében látogat Sopronba.

A fesztivál újabb szenzációja, hogy a VOLT vendége lesz a hosszú évek után az idén visszatérő F.O. SYSTEM, amely az emlékezetes, idei teltházas PeCsa-koncert után csak a VOLT Fesztiválon lép fel újra, ezúttal utoljára. A szintén mára klasszikusnak számító SEXEPIL és a KONTROL CSOPORT ugyancsak a VOLT programját erősíti, és jó hír az is, hogy YONDERBOI első fesztiválos lemezbemutatóját ugyancsak a VOLT Fesztiválon tartja.

A fesztiválon egyre nagyobb szerepet kap a rockzene. Ennek megfelelően a nagyszínpadon szerepel az ikonikusnak számító TANKCSAPDA, a 25 éves MOBY DICK, az 1500 m2-esre növelt VIVA Megawatt sátor pedig gazdag rock-programmal várja koradélutántól hajnalig a műfaj rajongóit. Fellép többek között az EDDA, a REPUBLIC, a BEATRICE, a P.MOBIL, a LORD, a BIKINI és az OSSIAN , valamint a fiatalabb generációt képviselő HOOLIGANS, DEPRESSZIÓ, JUNKIES, BLACK OUT és SUPERBUTT. Ugyancsak ez a színpad ad otthont a HOBO BLUES BAND, a TAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BAND és DEÁK BILL GYULA koncertjének.

A "nagy visszatérők" között fellép a szakma legendáinak számító KFT és popkultúra karizmatikus alakja PAJOR TAMÁS. Érdekes színfolt a VOLT programjában a nyitónapi utcabál, amelyet FENYŐ MIKLÓS és csapata celebrál, de találkozhatunk a Marót Viki vezette Nova Kultúrzenekarral és az R-Goval is.

A színes zenei paletta mellett sok más kulturális programot is biztosít a VOLT Fesztivál. A Junion Csoport a Café Színpadán mutatja be a "Jó pálinka itassa magát" című darabját. Ugyanitt találkozhatunk a "stand up comedy" műfaj fiatal tehetségeivel, a Godot Dumaszínházzal és már-már hagyományszerűen a VOLT Fesztivál otthont ad a TÁP Színház előadásának is. Külső helyszínen, a soproni Elit Moziban, a fesztivál ideje alatt napközben az idei Titanic Filmfesztivál legsikeresebb alkotásait láthatja a VOLT közönsége. A helyszínről sugározza adását a Soproni VOLT Rádió, a rádiócafé 98.6 és a soproni Corvinus Rádió közös műsora, a Magyar Televízió a helyszínről élőben közvetíti Kultúrház című műsorát. Újdonság, hogy Lévay Balázs műsora, a "Dob + Basszus" önálló helyszínként vesz részt a VOLT-on. A Filmmúzeum csatorna sokszínű retró-programmal várja vendégeit, míg a megnövelt területű Spektrum Zónában naponta három ismeretterjesztő filmet és az alkotásokhoz kapcsolódó beszélgetéseket láthat és hallhat a közönség.

A napijegy ára elővételben 4500Ft, a helyszínen pedig 5000Ft lesz. A négynapos bérlet pedig elővételben 10900Ft, míg a helyszínen 13500Ft-ba kerül. A 10 év alatti gyerekeknek felnőtt kísérővel nem kell jegyet váltaniuk, és mint tavaly, a kerekesszékesek is ingyenesen látogathatják a fesztivált.

Gab

2006. 05. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 05. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 05. 02. 8:02
Kyoto Jazz Massive Rulez!
Vendég 2006. 05. 02. 16:44
ÉN Soproni vagyok!!és 100%hogy ott leszek!!!
Vendég 2006. 05. 25. 16:27
szijjastok

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

VOLT 2006: Nagyra nőtt! cikk képei
Volt fesztivál - VOLT 2006: Nagyra nőtt!