Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kovács Tímea Pavarotti zeneszerzőjénél

Megasztár TV2 - Kovács Tímea Pavarotti zeneszerzőjénél

Tímea régi álma vált valóra: május első hétvégéjén személyesen is megismerhette kedvenc zeneszerzőjét, Romano Musumarrát. A meghívás önmagában is hatalmas megtiszteltetés és Tímea tehetségének elismerése volt, a találkozó során felmerült nemzetközi lehetőségek pedig tovább fokozták a helyzet különlegességét.

A találkozót januárban kezdték szervezni, és közel négy hónapba tellett, amíg az énekesnő és a zeneszerző számára is alkalmas időpontot és helyszínt találtak. A maestro, Romano Musumarra Pavarotti számára is írt dalokat, de világhírét még a 80as években szerezte saját zenekarával, majd Stephanie Monacoi Hercegnővel készített lemezével. Azóta 25 millió példányban keltek el az általa írott albumok, olyan előadók tolmácsolásában, mint Celine Dion, Ray Charles és Alain Delon. Musumarra legfrissebb munkája az „ifjú Pavarottiként” ismert tenor, Vittorio Grigolo zenei anyaga, mely néhány héttel ezelőtti megjelenése óta máris rekordokat döntött az angol slágerlistákon és remekül szerepel az Egyesült Államokban is. Musumarra és producere, Eric Ghenassia teremtette meg a „popera” műfaját közel egy évtizede, és pillanatnyilag is ők a világ legkeresettebb mesterei a klasszikus és popzenét ötvöző műfajnak. Tímea évek óta figyelemmel kíséri Musumarra munkáit és imádja dalait. Már a Megasztár során is több alkalommal nyilatkozta, hogy ezt a stílust szeretné első szólólemezén is megvalósítani. Éppen ezért óriási megtiszteltetés volt Tímea számára, hogy „Carmen” előadásának videófelvétele láttán a zeneszerző közös munkára invitálta őt Olaszországba.

Megasztár TV2 - Kovács Tímea Pavarotti zeneszerzőjénél

A találkozóra Musumarra vidéki birtokán került sor, a Rómától északra fekvő Orvieto városkában. A család szakácsa által készített, hosszú és jó hangulatú ebéd után érkezett el a meglepetések ideje: Tímea egy Márai regénnyel és a Bánk Bán filmváltozatával ajándékozta meg vendéglátóit, akik pedig bejelentették Musumarra rendkívül elfoglalt producerének váratlan látogatását. Eric Ghenassia üzletember előző este még a legrangosabb brit zenei díj gálavacsoráján töltötte idejét Placido Domingo és mások társaságában, majd alig két óra alvás után csak azért repült Olaszországba, hogy Tímeával személyesen is megismerkedjen. Kiderült ugyanis – a legnagyobb meglepetés – hogy bár minden segítséget elképzelhetőnek tartanak Tímea szólólemezéhez, egy olyan, új zenei produkción dolgoznak éppen, melyben talán Tímeának is szerepe lehet!

A délután és kora este közös zenéléssel telt, melynek során Musumarra zongorán kísérte Tímeát, aki magyar és olasz áriákkal készült. Ez volt az első alkalom, hogy a hatalmas villa földszintjén épült hangstúdiót valaha használták: a hónapok óta épülő, a legmodernebb technikát felvonultató stúdiórendszer első vendége így Tímea volt. Mindenki nagy örömére az énekesnő és a stúdió is ragyogóan bizonyította képességeit, így a társaság a Musumarra család lengyel és kanadai barátaival kiegészülve közös vacsorán ünnepelte meg a találkozót.

2006. 05. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 05. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 05. 12. 11:28
szép lény, szép hang
Vendég 2006. 06. 05. 14:34
SZERETLEK TIMI :) :q Nagyon jó vagy ;) komolyan :)))
Vendég 2006. 06. 05. 14:34
jah az előző én voltam! azaz Doro :)))
Vendég 2008. 01. 28. 1:57
Azóta már nem terv, hanem valóság! (:-))))))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Kovács Tímea Pavarotti zeneszerzőjénél cikk képei
Megasztár TV2 - Kovács Tímea Pavarotti zeneszerzőjénélMegasztár TV2 - Kovács Tímea Pavarotti zeneszerzőjénél