Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2006 – Újítások

Sziget - Sziget 2006 – Újítások

2006 augusztusában ismét dübörög az óbudai Hajógyár környéke. A lassan, de biztosan serdülő (immáron 15 éves) Sziget Fesztivál elérte maximális méretét – Müller Péter és Gerendai Károly bejelentették, hogy a helyszínek számát döntő mértékben nem tudják és nem is kívánják tovább növelni. Nézzük milyen újdonságokkal kecsegtet az idei Sziget Fesztivál!

Hetijegyek, napijegyek
Forradalmi újítás történt a hetijegyek terén, bevezetésre került ugyanis a „hazamenős” hetijegyek intézménye. Ennek esszenciája, hogy a 25.000 „sátrazós” hetijegy mellett 15.000 „nem-sátrazós” jegyet is kiadnak, tekintettel budapesti lakosság a rendezvényen jelenlevő magas részarányára. A jegyárak részletes leírása a cikk alján olvasható

Sziget - Sziget 2006 – Újítások

Szolgáltatás – higénia

Általános trend, hogy a csomópontok környékén elhelyezett mobil WC-k a takarítás után gyakorlatilag néhány óra alatt „használhatatlanná” válnak (sőt megjegyezzük olyan történet is ismeretes, hogy volt akire használat közben borították rá az amúgy könnyen kibillenthető szerkezetet). A komfortérzet növelésének érdekében olyan ÚJ konténereket is elhelyeznek, amelynek gyűjtőtartálya a konténer aljában helyezkedik el, így ritkábban szükséges a tisztítása, és az aromaanyagokat is jobban visszatartja.

A sátrazhatóság érdekében a Sziget kritikusabb zónáit kertészeti rekonstrukciónak (értsd: füvesítés) vetették alá. Aki az elmúlt években járt a szigeten, az tudja, hogy elég volt egy kisebb (ám annál hevesebb) csapadék, és a Nagyszínpad előtt terület gyakorlatilag használhatatlanná vált, csak a legmerészebb – félelmet nem ismerő - punkok tévedtek ilyenkor a sártenger közepére.

Az élelmezési egységek és a világítás terén is némileg evolválódott a szervezés, a tavalyi hihetetlen sikeres debütálás után a TESCO már 2 üzlettel várja vevőit, továbbá a Sziget (a bokorban megbúvó párok nagy sajnálatára) eddig kivilágítatlan ösvényeire is felkerülnek az óriáslampionok. A Nagyszínpaddal szemközti nagy téren 22:00 órát követően óriási fényjátéknak lehetünk majd szemtanúi – meditálni vágyók előnyben. A tavalyi konyhák és vendéglátó egységek többsége 2006-ban is megtalálható lesz a megszokott helyeken.

Programajánló

Tekintve, hogy a Fesztivál eddig leszervezett műsora teljes egészében a www.sziget.hu-n ezért mi csak rövid ajánlásra szorítkozunk ezen a téren. 2006 nagy durranása várhatóan ismét a Franz Ferdinand lesz, a Nagyszínpadon köszönthetjük továbbá majd a Radiohead-et, a Placebo-t, a The Rasmus-t és a Scissor Sisters-t is. Világzenei Színpad legnevesebb fellépői Robert Plant (a Strange Sensation nevű formációval) Natacha Atlas, Boban Markovic, az Afro Celt Sound System, magyar részről pedig a Vágtázó Csodaszarvas, a PASO és az idén először fellépő Ghymes lesznek. Az alternatív vonalat a török maNga, az orosz Deti Picasso, a Coldcut, a kemény-rock stílust a Sick Of It All, a Fear Factory, az Exploited és az Evergrey erősítik/képviselik majd. Persze nem marad el a Party Aréna pörgős hangulata sem, a jazz műfaja a Művészetek Palotája Jazz Színpadra költözik, a Tánc Színpad pedig ezúttal is magas színtű nemzetközi előadásoknak ad majd helyszínt. A tavaly ugyancsak óriási sikerű monumentális tűz- és fényjátékot kínáló utcaszínház idén 3 társulat előadásait foglalja magában.

Szerkezetét tekintve a Fesztivál a tavalyihoz igen hasonló lesz, azonban egyes helyszínek új külsőt, vagy nevet kaptak, esetleg elköltöztek (így pl. a Talentum Színpad is) ezért a szervezők javasolják, hogy mindenki tartson majd magánál Sziget térképet!

Jegyárak:
Június 15-ig
hazamenős hetijegy – 20.000 Ft
ottalvós hetijegy – 24.000 Ft

Június 16-tól
hazamenős hetijegy – 25.000 Ft
ottalvós hetijegy – 30.000 Ft

(FONTOS! A Sziget befogadó képessége továbbra is 65.000 fő-nél limitált, így a 40.000 kiadott hetijegy mellett, 25.000 napijegyet lehet majd csak váltani – azaz érdemes jegyvásárlásnál résen lenni, és elővételben megváltani az adott napra szóló napijegyet.)

Ferenczi Attila

2006. 05. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2006. 05. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 05. 30. 23:07
JUJ,Jó sokan hozzászoltak,ennyien azért nem kell.Csumidáde-TELEPRAP-
Vendég 2006. 06. 06. 12:24
Thus full tough bluff party poker http://all-party-poker.blogspot.com/ rooms cap semi.
Vendég 2006. 06. 06. 12:24
More than one of minus broadway grinder party poker texas denomination diamonds http://all-party-poker.blogspot.com/ bingo layout back muck!
Vendég 2006. 06. 06. 12:26
In quads free online keno live figure wiseguy http://www.scrubsystem.com/online-keno bust free complete trips garden?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Sziget 2006 – Újítások cikk képei
Sziget - Sziget 2006 – ÚjításokSziget - Sziget 2006 – Újítások