Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Korai Öröm kiadja új remix-ét di formátumban

Korai Öröm - Korai Öröm kiadja új remix-ét di formátumban

Hazánk egyik legismertebb underground bálványait tömörítő újhullámos rock csapat, a Korai Öröm és a magyarországi alapítású digitális zenei cég, a Digimpro Kft. 2002. június elsején közösen adja ki az első zenei CD-Rom-ot, a forradalmian új di-formátumban (digitális improvizáció).
A di technológiában az áttörést a digitális improvizáció elemei és a Több-Variációs Lejátszás jelenti; egy dal minden lejátszásnál különböző verzióban, folyton változó remix-ként hallható. A di szakít a zene tradicionális szabályaival, a program a dal különböző egységeinek többféle verzióját használja fel s illeszti össze egy kompozícióvá. A zenemű egységeinek különböző variációit maga az előadó hozza létre a stúdióban, a lejátszó tehát az előadó által megszabott korlátok között tud "improvizálni". E technológia lehetővé teszi egyetlen dal gyakorlatilag korlátlan számú variációinak megkomponálását, és ezzel kiterjeszti és egyben új dimenzióba helyezi a zenei élvezet határait.
A dalok di-formátumban kerülnek lejátszásra. Ezek olyan digitális zenei fájlként foghatók fel, amelyek gyakorlatilag egy dal végtelen számú variációit képesek előállítani. A diTechnológia a magyar Mester Sándor (közismert néven: MS3) találmánya. A lejátszó szoftver, a diPlayer a cég honlapjáról (www.digimpro.com) ingyen letölthető, amellyel minden di-ben rögzített zene lejátszható, s amelyeket természetesen az első CD-Rom is tartalmaz.
"A Korai Öröm minden tagja számára megtiszteltetés, hogy a mi zenénk lett az alapja az első di-ben rögzített kiadványnak. Ez egy forradalmi technológia, amelyet a zeneipar minden tagja használni fog". - nyilatkozta Biljárski Emil, az együttes vezetője.
A CD-Rom címe mindent elárul," Az élet nem statikus, miért épp a zene lenne az?". A Korai Öröm produkciójához csatlakozott a Sunset Café-ból jól ismert DJ Jutasi és MS3 is. Az első, különleges CD-Rom limitáltan, mindössze 2000 példányban lesz kapható Magyarországon, amelyet 2002. június 1.-én dobnak piacra. A CD-Rom megvásárolható hazánkban, Németországban és Ausztriában egyaránt, valamint a cég honlapján.
A CD-Rom-on található zene, különleges keveréke a könnyen hallgatható Underground House stílusnak és a hangulati ritmusoknak (ambient groove).

Pet

2002. 05. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2002. 06. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 05. 25. 19:54
SZERINTEM AKKORA BUZ. IK A BILL MEG A TOM HOGY EL SE TUDM MONDANI!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Korai Öröm kiadja új remix-ét di formátumban cikk képei
Korai Öröm - Korai Öröm kiadja új remix-ét di formátumban