Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

WAN2 – Még két hét Mezőtúrig

Wan2 Fesztivál - WAN2 – Még két hét Mezőtúrig

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Hegyalja Fesztivál kisöccsét, a mezőtúri WAN2 rockfesztivált, mely idén június 28. és július 2. között kerül megrendezésre. Az idei év legnagyobb durranása várhatóan az Apocalyptica, a Paradise Lost és az Edguy koncertjei lesznek.

A WAN2 fesztiválól - a tavalyi évek tapasztalatai alapján – kijelenthetjük, elérte azt, amit a Kelet-Magyarországi régióban el lehetett érni. A tavalyi valamivel alacsonyabb részvételi arány egyértelműen a száraznak nem mondható időjárásnak tudható be. A helyszín és a hangulat változatlan, ettől fogva az égieken múlik, vajon szükség lesz e szalmabálákra idén is, vagy sem.

Wan2 Fesztivál - WAN2 – Még két hét Mezőtúrig

Tekintettel, hogy a részletes programot teljes egészében megtaláljátok a fesztivál honlapján (a cikk aljára belinkelve) ezért most elsősorban gyakorlati tanácsokkal látnánk el benneteket.

Budapestről leutazni a legegyszerűbb vonattal lehet, a mezőtúri pályaudvarról taxival, WAN2-buszjárattal, vagy gyalog lehet megközelíteni a fesztivál területét – ez utóbbi tapasztalatunk szerint kissé unalmas, ám a közel 1,5 kilométeres séta lehetőséget ad némi filozofálgatásra vagy akár alapozásra is. Az irányt könnyű belőni, a nagy víztároló torony felé kell haladni.
Mezőtúron a főtéren található nagy bolton és egy hamburgerezőn kívül gyakorlatilag semmi érdekeset nem találunk. A város alapvetően lapos és unalmas, viszont nehéz benne eltévedni, és a nagy vásárlói forgalom miatt a helyiek szeretik a fesztiválozókat.
Javasoljuk semmilyen üveges szeszt ne kíséreljetek meg becsempészni, mivel az átkutatás igencsak alapos, ugyanakkor a biztonsági őrök (köszönhetően a fesztivál alapvetően rendbontás-mentes hangulatának) többnyire kedvesek az emberrel. Aki bunyózni akar menjen ki a pusztába’ és keressen teheneket, azok útbaigazítják.
A sörárak tűrhetőek, azonban az étel fesztiválviszonylatban „szokványos” – azaz drága, reméljük mi is, hogy idén lesz valamilyen ármérséklés. Tekintettel, hogy nem tudjuk lesz e Krisna Sátor (tavaly nem volt) nem tudjuk, hogy az ingyen ételosztásra apellálhatunk-e.
Bár mint mondtuk Mezőtúr alapvetően a nagy lapos puszta kellős közepén terül el, dombok nemigen vannak, ennek ellenére a szemfülesebbek hamar megtalálják azokat a sátorhelyeket ahol a víz masszívabb eső esetén sem áll meg. Sátorrakásnál legyetek résen, továbbá hozzatok bakancsot, ez az eszköz Apocalyptica koncerten is hasznos lehet, és csak a sáros mezőtúri rockker az igazi rocker! (metálszív…)
A fesztivál területe alapvetően nem nagy, nagyjából 10 perces sétával bejárható, így viszont jut idő mindent megnézni. Eltévedni nem lehet, legfeljebb önkívületi állapotba esni. Részeg és alvó ember a közre nem veszélyes, ha ilyen állatfajjal találkozunk érdemes visszakísérni a sátorig és lefektetni.
Másnaposságra a legjobb ha előző este C-vitamin tablettát veszünk be. A legfrissítőbb azonban így is, ha délelőtt a napfényes strandot is felkeressük, mely a fesztivál közvetlen szomszédságában található.
Lopás csak nagyon ritkán fordul elő (mint már említettük a fesztivál közbiztonsága átlagon felüli) ugyanakkor javasoljuk a 24 órában működő megőrzőt akár értékesebb holmik, vagy a táska tárolására.

WAN2 FESZTIVÁL BÉRLETEK (elővételes bérletek 20% kedvezménnyel):
wan2 bérlet elővételben: 7.990 HUF
wan2 bérlet helyszínen: 10.000 HUF

WAN2 FESZTIVÁL NAPIJEGYEK:
wan2 napijegy elővételben: 4.900 HUF
wan2 napijegy helyszínen: 5000 HUF

WAN2 FESZTIVÁL KEMPINGJEGYEK:
a Wan2 Fesztiválon külön kempingjegy nincs (napijegyesek is sátorozhatnak)

WAN2 FESZTIVÁL és HEGYALJA FESZTIVÁL egy bérlettel (30% kedvezménnyel):
wan2-hegyalja kombinált bérlet elővételben (csak a Ticket Express és IBUSZ hálózatban, illetve ezek online csatornáin): 15.300 HUF

Ferenczi Attila

2006. 06. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2006. 06. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Galóca 2006. 06. 23. 11:16
YEAH! Mezőtúr ! Én is menni akarok

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

WAN2 – Még két hét Mezőtúrig cikk képei
Wan2 Fesztivál - WAN2 – Még két hét MezőtúrigWan2 Fesztivál - WAN2 – Még két hét Mezőtúrig