Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ősszel jön az új Ákos-album

Ákos - Ősszel jön az új Ákos-album

Még közelebb munkacímmel készül Ákos immár tizennegyedik sorlemeze, mely ha minden igaz, 2006. október közepén kerül a lemezboltok polcaira. A tizenkét új szerzeményt tartalmazó anyag a tervek szerint DualDisc formátumban lát majd napvilágot.

Négy év után új stúdióalbummal jelentkezik Ákos, melynek részleteiről a napokban hozott nyilvánosságra számos információt. A Még közelebb munkacímet viselő új stúdióanyag a tervek szerint idén ősszel, október közepén lát napvilágot, melyen tizenkét vadonatúj szerzemény található majd meg. Az album Ákos talán eddigi legszemélyesebb lemezének ígérkezik, mivel a szöveg, a zene és a hangszerelés is most az ő nevéhez kötődik egyszemélyben. A több éve készülődő lemezről már annyit lehet tudni, hogy stílusát tekintve eklektikus korongra számíthatunk: az akusztikusabb hangvételű szerzemények mellett keményebb rock dalok is helyet kapnak, de élő vonósrész vagy az Ákos Borpatikájában is rendszeresen fellépő énekegyüttes, a Vivát, Bacchus! is feltűnik majd a lemezen.

Ákos - Ősszel jön az új Ákos-album

Formailag is újdonságra számíthatunk, hiszen az új lemez a tervek szerint DualDisc-en jelenik meg, ami nemcsak hazánkban, hanem nemzetközileg is még újfajta megjelenési formának számít. Tartalmilag DVD oldalán 5.1 –es hangminőségben lesz meghallgatható a teljes lemezanyag, amit természetesen számos képi anyag, werkfilm egészít majd ki.

Ákos utoljára 2002-ben jelentetett meg stúdiólemezt Új törvény címmel, mely rövid idő alatt bearanyozódott és Az Év Hazai Rockalbuma címet érdemelte ki a Fonogram-díj elődjének számító Arany Zsiráf díjkiosztón. Az elmúlt négy évben a folymatos turnézás mellett két koncertlemezt és három DVD kiadványt adott ki, valamint tíz éves szólózenészi munkásságát összegző dízsdobozos kiadványt és kottásalbumot jelentetett meg. Ezenkívül számos új területen is kipróbálhatta magát: szerepelt a Nemzeti Színház Revans című darabjában, kísérőzenét írt a hódmezővásárhelyi Emlékpont múzeum számára, részt vett a Magyar Televízó Nagy Könyv játékában, ahol is Orwell 1984 című regényéhez forgatott kisfilmben szerepelt, a múlt ősszel pedig egy saját Borpatikát is nyitott, mely borkóstolók mellett számos kulturális eseménynek is helyet ad.

fotók: Emmer László, Tyukodi László/FalconMedia

fkriszta

2006. 06. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 06. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Gaby 2006. 07. 05. 18:53
sziasztok Hogy vagytok? hogy telik a nyár?
Fancy 2006. 07. 19. 11:44
Hali!Akinek van a gépén Ákos gitárkottája, az küldje már át... millió köcike!Cím: megafancsi@freemail.hu pusz:Fancy
Vendég 2008. 04. 16. 14:11
Mi a legújabb albuma Ákosnak?És honnan lehet letölteni???Aki tudja az segíten már, mert nagyon fontos lenne!!!!!!!!Köszi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ősszel jön az új Ákos-album cikk képei
Ákos - Ősszel jön az új Ákos-albumÁkos - Ősszel jön az új Ákos-album