Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Fővárosi támogatást kapott az A38

A38 hajó - Fővárosi támogatást kapott az A38

2006. június 14-én írta alá Demszky Gábor és az A38 hajó vezetősége, amelynek értelmében a hajó 20 millió Ft közvetlen kulturális támogatást kap a Fővárostól az Én Városom rendezvénysorozat megszervezésére. Idén Kisinyov, Varsó és Krakkó mutatkozik be a hajón.

Az tavalyi Vacláv Hável nevével fémjelzett Én Városom koncertsorozatot során a kulturális nagykövet által meghívott prágai zenekarok mutatkoztak be, hoztak el egy darabot városuk kultúrájából, idén ezt a sort Kisinyov, Varsó és Krakkó folytatja. Ennek érdekében városonként 5-5 koncertet szerveznek a hajón. Az Én Városom (My City) program eredetileg Franciaországból, Párizsból indult (ahol akkor Budapest is képviseltette magát), elsősorban az úniós fővárosok kulturális kapcsolatának fejlesztését célozza oly módon, hogy meghívó város jelöli ki az általa kívánt fellépőket. Az A38 tárgyalásokat folytat Londonnal és Helsinkivel is, illetve a közelmúltban Szófia is felkereste a budapesti illetékeseket egy együttműködés érdekében.

A38 hajó - Fővárosi támogatást kapott az A38

Demszky Gábor lelkesedéssel beszélt a hajó kulturális szerepéről, ideális helyéről, és abbéli reményét fejezte ki, hogy nem az A38 lesz az utolsó koncerthajó a Dunán. „Jó ha lesznek konkurensek, mert szép a látvány, tiszta a levegő a Duna közelében” – nyilatkozott Demszky. Annak ellenére hogy a kormányzat nem Budapestet tüntette ki a kulturális főváros 2010 címmel, úgy néz ki a beígért tervek (a Köraktárak felújítása, a Gázgyár kulturális központtá való alakítása, vagy a Duna-part fejlesztése) határidőre megvalósulnak.

Ferenczi Attila

2006. 06. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2006. 06. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Fővárosi támogatást kapott az A38 cikk képei
A38 hajó - Fővárosi támogatást kapott az A38A38 hajó - Fővárosi támogatást kapott az A38