Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ismét Vekeri-tó Fesztivál

Fesztivál - Ismét Vekeri-tó Fesztivál

Négynapos szabadtéri fesztiválnak ad helyet június 21-től a Debrecentől 7 kilométerre lévő, páratlan szépségű Vekeri-tó partja: a Vekeri-tó Fesztivál már ötödik alkalommal csábít sokezer sátorozót a cívis város szomszédságába. A rendezvény 4 színpadán szinte megállás nélkül váltják egymást az ország legjobb zenekarai.

Alter, rock, metal, elektro, foci VB

A Borsodi Nagyszínpadon a legismertebb magyar zenekarok fellépése várható. A legnagyobb porondot koptatja többek között az Edda, Ganxsta Zolee és csapata, a Quimby, P.Mobil, Ossian, Belga, Tankcsapda. A Mezon Színpadon már a nulladik napon elkezdődnek a koncertek, míg a nyugalom szigetének számító Malátabárban és India Színpadon másnap indul be a programkavalkád. A három helyszínen minden nap kora délutántól hajnalig játszanak alternatív, rock és metal zenekarok, illetve elismert DJ-k. A fesztivál különlegessége még, hogy a Malátabárban óriáskivetítőn követhetik a focirajongók a labdarúgó VB mérkőzéseit!

Fesztivál - Ismét Vekeri-tó Fesztivál

Helyszín
Debrecentől 7 km-re! Erdős-ligetes terület, tó (csónak-vízibicikli bérlés), füvek, fák, virágok, és kellemes levegő! Kulturált WC-k, melegvizes zuhanyzók! A hagyományos vendéglátás mellett a fesztivál területétől pár méterre élelmiszerbolt is található!

Megközelítés
A rendezvény ideje alatt fesztiválos buszjáratok indulnak (Már a 0. napon is!) Debrecenből a MÁV-állomástól oda-vissza járatban a koncertzárást követő utolsó sörig. Az autósokat jól elkülönített parkolók várják.

Szállás
A fesztivál területén ingyenes sátorozási lehetőség, amely már a 0. napon azaz szerda délutántól is elfoglalható. Aki igényesebb szállásra vágyik a fesztivál területén, bérelhet faházat is!

Szórakozz színvonalasan!

A zenei kínálat változatossága mellett, idén elsősorban az infrastrukturális fejlesztéseket állítottuk a középpontba, hogy a rendezvény a legmagasabb igényeknek is megfeleljen. Ennek érdekében a sátorozási lehetőségeken túl közel 300 bérelhető szálláshely áll a látogatók rendelkezésére fa- és kőházakban.A bérletes látogatók meleg vizes mosdókat használhatnak, és még tovább nő a vendéglátóhelyek száma is!

Újra város épül a fesztiválban!
A már jól ismert színpadokon és sátrakon kívül az idén is felépül a
fesztiválon a Fokk-Város! Játék, pihenés, kultúra, mozgás, varázslat. Kapocs a világhoz és önmagadhoz. A 2005-ös sikerre való tekintettel a Fokozottan Kreatív Kulturális Egyesület ismét felépíti a FOKKVÁROS-t a Vekeri-tó Fesztiválon, hogy legyen hol lenni, akár egész nap.

A színes programokon kívül rengeteg szolgáltatás várja a fesztivál látogatóit a városközpontban a házasságkötő sátortól a csomag- és kerékpármegőrzésig, azállandó internetezési lehetőségtől az üzenőfalig.

A FOKKVáros több civil szervezet és a fesztivál példaértékű együttműködésének az eredménye. Ennek köszönhetően évről évre több civil csoportosulás jelenik meg saját sátorral, programjaik pedig megtöltik az immár Civil Kávéházként működő FOKKAMOKKÁ-t.

A DUB SZÉKHÁZ immáron harmadik alkalommal nyújt lehetőséget a zavartalan pihenésre a fesztiválozásban megfáradtaknak. Sajátos zenei és vizuális világával tökéletes helyszín azoknak, akik egy kis chill-outra vágynak.

Újdonság: a sör temploma

A Malátabár 1000 négyzetmétere egy olyan "mega"-sátor és -kerthelyiség, ahol több száz ülőhely és egy olyan pódiumszínpad található, ahol a csendesebb, mégis igazi zenei csemegéket nyújtó programokat rendezzük meg. Fellép itt akusztikus műsorával a Black-Out, a Replika és az Acoustic Gallery, de nagy örömmel látjuk az előadók között Jamie Winchestert, a Tátrai-Szűcs duót és itt köszönthetjük Kispálékat is.

Olcsóbb belépő

Hála a támogatóknak, a jegyárak mintegy 10 százalékkal olcsóbbak lesznek a tavalyinál, és továbbra is ingyenes marad a nonstop buszjárat. Aki viszont nem tud elővételben bérletet vásárolni, ne keseredjen el, hiszen a fesztivál 0. napján (június 21.-szerda) még mindig a kedvezményes bérletért fáradhat a helyszínen felállított pénztárakhoz!

2006. 06. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 06. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 07. 14. 13:53
mikor lesz fent,h melyik nap és hány órától lesznek az egyes fellépők?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ismét Vekeri-tó Fesztivál cikk képei
Fesztivál - Ismét Vekeri-tó FesztiválFesztivál - Ismét Vekeri-tó Fesztivál