Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

50 Cent: Pénzed vagy életed

50 Cent - 50 Cent: Pénzed vagy életed

Az amerikai díszbemutatót lövöldözés szakította félbe, a kész produkciót pedig még a liberális Amerikában is be akarták tiltani. Hozzánk május 30-án, dvd-n érkezik Curtis '50 Cent' Jackson önéletrajzi ihletésű filmje, a Pénzed vagy életed!

A rapper viszontagságos élete már régóta foglalkoztatta Jim Sheridian rendezőt - akinek a nevéhez például az "Amerikában", "A bal lábam és az Apám nevében" című fajsúlyos drámák is fűződnek. Égett a vágytól, hogy vászonra vigye a hip-hop műfaj új csillagának történetét. Kettejük találkozását, amelyet egyébként a U2 frontembere, Bono szervezett meg, szinte azonnal követte a közös munka. Az énekes sztorijai alapján gyorsan elkészült a forgatókönyv és elkezdődött a forgatás.

"A film hetven százaléka igaz. Elég pontosan ábrázoltuk a velem történteket." - mesélte a bemutató után 50 Cent. Láthatjuk például, hogyan halt meg a sztár drogdealer anyja, hogyan élte túl a belé lőtt kilenc töltényt vagy azt, hogyan zajlottak a rapbandák egymás közti magánháborúi, amelyeknek olyan hírességek is áldozatul estek, mint Tupac Shakur.

A rendező a feltörekvő afro - amerikai színész társadalom legjobbjait válogatta be a produkcióba. A szereplők között ott van Terrence Howard, az Ütközésekből; Adewale Akinnuoye-Agbaje a Lost - Eltűntek sorozatból illetve Bill Duke is, az X-men - Az ellenállás vége című világsikerű fantasyból.

50 Cent alaposan felkészült a forgatásra. Először is minden Jim Sheridan filmet megnézett, hogy megismerje a rendező stílusát. Továbbá felbérelt egy színésztrénert is, akivel szerette volna lelkiismeretesen átvenni a szerepét. Azonban Sheridan végül kirúgta a segítőt, mert nem akarta, hogy a rapper színészkedjen, és emiatt hiteltelen legyen a vásznon. A forgatás alatt nem merült fel újabb probléma és a sírós jelenetet leszámítva gördülékenyen folyt a munka. Ezt csak többszöri nekifutásra sikerült rögzítenie a türelmes stábnak.

"A történet nagyon jól ábrázolja az életemet. Ha megnézik az emberek, jobban fogják érteni, hogy mit miért teszek. Nekem ez a munka felért egy komplett lelki terápiával" - hangsúlyozta 50 Cent.

Az itthon május 30-án megjelenő dvd-n (melynek eredeti címe: Get Rich Or Die Tryin') az 5.1-es magyar szinkronnal élvezhető produkció mellett egy érdekes werkfilm is látható lesz, amelyből további részleteket tudhatunk meg 50 Cent fordulatos életéről. A sztár egyébként annyira megkedvelte a hollywoodi közeget, hogy máris két újabb megbízást is vállalt. Közelmúltban fejezte be a közös munkát Samuel L. Jackson-nal és hamarosan Nicolas Cage oldalán fog szerepelni a The Dance című sportdrámában.

2006. 06. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 06. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
ramóna 2006. 07. 27. 12:32
Nagyon szeretem 50 centet! és a filmeis nagyon jó!!!!!!!:)
50 eurocent 2006. 08. 06. 16:31
50 cent a legjobb, ő legalább tudja milyen az utcán felnőni, tudja milyen, ha nem tudsz tisztességes munkát találni, harcolni valamiért. 9golyót kapott, és mégis él, ez tiszteletreméltó. Ha megnézzük a filmjét, láthatjuk, milyen New York Gettójában felnőni, és nagy akaraterővel a világ legnagyobb Rapperré válni!
nika 2006. 08. 16. 22:33
csá tökös
kissima 2006. 08. 20. 22:36
én is nagyon szeretem az 50-centet ramóna ja és külömben a nevem siman levente máté más néven kissima!:))) ja ha akarsz levinek is hívhatcc ha akarsz,ha nem akkor kissima! oké ramóna:))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

50 Cent: Pénzed vagy életed cikk képei
50 Cent - 50 Cent: Pénzed vagy életed