Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Festival Cubano 2OO6

Yaqueline Castellanos - Festival Cubano 2OO6

Július 11-én este 7 órától újra megrendezik a Festival Cubanot a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban. Idei fellépők a „La Dama del Son”- Yaqueline Castellanos & Band és a Jose Ritmo & BAND. Yaqueline Castellanos a kubai „Son” nagyasszonya első alkalommal látogat hazánkba.

A népszerű havannai énekesnő az Ignacio Cervantes művészeti Akadémián szerzett diplomát, majd a „Todo El Mundo Canta” kubai televíziós zenei versenyen elnyerte a legnépszerűbb kubai énekes címet. Kivételes tehetségét számos hanglemezfelvétel őrzi, Yaqueline azonban a Buena Vista Social Club zenészeivel közös munkájára a legbüszkébb. A világhírű Omara Portuondoval duóban bejárta egész Latin-Amerikát és Európa nagyrészét is. A „Como me ha insultado” című szerzeménye sokáig első helyen állt a mértékadó amerikai zenei szaklap, a „Latin Beat Magazin” listáin. A Festival Cubano keretein belül „El regreso” című új albumát mutatja be együttesével.

A Jose Ritmo & Band együttes fiatal muzsikusokból áll, akik a kubai és latin zene szinte minden ágát anyanyelvi szinten ismerik. A salsa, a guaguancó, a cha cha cha vagy a mambo ugyanúgy része műsoruknak, mint a hagyományos son és a népszerű bolero. A néhány éve alakult kiváló együttest, mint a legtüzesebb karibi zenekarok egyikét emlegetik a tekintélyes kubai és európai zenei szaklapok és magazinok kritikái, így a latin táncokat ismerők kifulladásig táncolhatnak majd Jose Ritmo és együttese zenéjére!

Jegyek a Szabadtér jegyirodában (www.interticket.hu, Budapest, XIII. Hollán E. u 10.), a www.broadwayjegyiroda.hu címen és a helyszínen kaphatók. Az álló és ülőjegyek egységesen 4.000 forintba kerülnek.

Radics Gábor

2006. 07. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

R.G. 2006. 07. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Festival Cubano 2OO6 cikk képei
Yaqueline Castellanos - Festival Cubano 2OO6