Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Az extravagáns sztár a siófoki Palace-ben

Boy George - Az extravagáns sztár a siófoki Palace-ben

Július 15-én a siófoki Palace Dance Club Dj pultjában ezúttal az extravagáns, exhibicionista egykori divatikon, a toleranciájáról és buliztatós szettjeiről híres Boy George pörgeti a lemezeket.

Az 1961-es születésű George Alan O'Dowd vagy közismertebb nevén Boy George karrierje nem a Culture Clubbal kezdődött. Igaz, hogy a legendás együttessel készített lemezei 33 millió példányban fogytak világszerte, a fiatal George azonban divatikonként vált híressé Londonban és környékén. Miután 1986-ban kivált az együttesből, szólókarrierbe kezdett, és debütáló albumáról az "Everything I Own" rögtön a slágerlisták élére került. Ám minket nem popos teljesítménye, hanem DJ oldala hoz inkább lázba. Boy George manapság egyike a világ legkeresettebb lemezlovasainak, 1989 (!) óta pörgeti a fekete korongokat. Jeremy Healy-vel kezdett DJ-skedni egy barátjuk klubjában, és nagyon élvezte, hogy a középpontban lehet. Majd egyszer csak Ibizán találta magát, ahol éppen tombolt a Summer of Love, az elektronius tánczenei szcéna hőskora. És megérintette az acid house, minden velejárójával együtt... Bár DJ-karriert sosem tervezett, egyre több fellépéssel büszkélkedhetett egyre nívósabb angliai helyszíneken.

Mire számíthatunk fellépése alatt? Boy George sosem engedte, hogy behatárolják stílusát, számára csak jó és rossz zene létezik. Erőteljes basszus, seggrázós ritmus és valamilyen csavarós szintifutam, nem túl gyors ütemben - így tudjuk legjobban definiálni Boy George stílusát. Legjobb, ha lecsekkoljuk számtalan megjelent mixalbumának egyikét, bár még akkor sem biztos, hogy ugyanazt kapjuk - Boy George imádja a változatosságot, csakúgy mint a toleráns, nyitott közönséget.

A nyíltan meleg sztár amúgy a Culture Club visszatérését fontolgatja, több hír szerint az egykori tagok örülnének az együtt zenélésnek.

Jegyek elővételében 3300 Ft-ért kaphatók a megszokott elővételi helyszíneken a Woodoo valamint a Vagabond üzletekben. A helyszínen is vásárolhatsz jegyet az esemény napján 3900 Ft-ért.

Jónap Tamás

2006. 07. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 07. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az extravagáns sztár a siófoki Palace-ben cikk képei
Boy George - Az extravagáns sztár a siófoki Palace-ben