Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hegyalja 2006 – Második nap

Hegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második nap

Kezdünk meggyűrődni. Reggelente képesek vagyunk már akár 7 óra előtt talpra állni, ugyanis az ember, szinte kizárt, hogy itt olyan helyet találjon, ahol nem ér bennünket a nap első sugarai.

A korai kelést csak egy jóféle, igen frissítő, jégkockákkal dúsított zuhany koronázhatta meg, ami természetesen most sem egy 3 perces sorbanállás után következett be...Fogmosás, tisztaruha (mert még van), pénz, és irány a város!

A boltokban fiatalok százai vásároltak különféle szilárd táplálékot, és egyéb tápértékben igen gazdag készítményeket (pl.: XL energie drink <---175HUF, zsömlét, sört, ásványvizet...). A legtöbben ismételten éttermeket, kocsmákat látogattak meg, ahol a napot kellemes légkörben tudták eltölteni. Az utcákon most is felszabadult volt hangulat. A délutáni órákban némi pánik uralkodott el, mikor is nagy, gonosz felhők jöttek nyugat felől, ám a para hamar elmúlt, mert a szél más irányba fújta, így néhány esőcsepp után abba’ is el is ment.

Délután egyre többen szivárogtak vissza a Kempingbe, ahol kellemes programokon vehettek részt a koncertek kezdéséig. Például ha a KitKat sátorhoz sikerült elmásznunk, kaptunk csokit, tollat, napellenzőt, csocsózhattunk ingyen, óriás Dzsengázhattunk is, és mindezt nagyon aranyos lányok társaságában tehettük.

A csütörtöki napon Lovasi Bandi 2x került színpadra. Első körben a KISCSILLAG nevű zenekarával a PEPSI sátornál, majd egy rövid pihenő utána a VIVA színpadon a KISPÁL ÉS A BORZ-zal. A szervezés most sem mondható kifogástalannak, ugyanis a legjobb koncertek mind egyszerre kezdődtek különböző helyszíneken. Ezt kiválóan megtapasztalhattuk, mikoris ZAGARra akartunk menni, amivel egy időben a KISCSILLAG és a BELGA kezdődött. Természetesen mindegyikre nem voltunk képesek elmenni, de amit lehetett kihoztuk az életből. A BELGA-srácok után jött a KISPÁL, akiket a TANKCSAPDA követett a VIVA színpadon, ahol durva mennyiségű ember gyűlt össze.

Történtek meglepő dolgok is az este folyamán, miszerint nem akartuk elhinni, hogy az ELEVEN HOLD, és a REPLIKA egymás után kétszer léptek fel különböző helyeken... De ez volt a legkevesebb, ennek még örülhettünk is igazából. Az igazán vérlázító dolog így is a jó koncertek egybepakolása volt! Egyszerre kezdett az ANIMA a Multi Café-ban, és a TÁTRAI-SZŰCS duó a Zőld sátorban, ami időben szintén Lovasiékkal ütközött, sőt még DEÁK BILLEL is aki meg a Jim Beam-ben játszott.

A Café-ban a rekkenő hőség ellenére meglehetősen sokan jelentek meg Animán, NAGA-n majd RADIO SLAVE-en. Ebbe a sátorba csak 18 éven felüliek mehetnek be, ami az ajtóban álló Szekjú Ricsik lelkiismeretesen ellenőriznek. Ám nem ez az egyetlen kritériuma a sátorba való bejutáshoz. Mint utóbb kiderült: "Ez egy fesztivál. Itt nem lehet félmeztelenül járkálni. Itt hölgyek és urak vannak a sátorban! Kérem távozzon!" -tehát, csak rendesen felöltözve lehetett menni a szauna-sátorba.

A keményebb vonalat a mai napon komoly felhozatal jelentette a De Walt sátorban, igencsak dúúrva bandákkal!Nagyon vártuk már!!Két olyan zenekar is volt amiket nem kell bemutatni, először a Cadaveres lépett a deszkákra és akkorát zúztak hogy az elképesztő látvány volt!Rendkívül dinamikus,energikus és látványos műsort adtak,részben még a CDT Versus-áról de voltak új számok is. A hab a tortán a záró Soul of a New Breed volt,eszetlen nagy riffeket dobáltak közénk a srácok!! Ekkora a nyitás után jött a Watch my Dying amit leírni nem lehet - aki ismeri tudja, aki nem az csak Pampers pelenkában merészkedjen a sátor közelébe! Egyszóval végre sikerült betölteni a metál agyúak kicsi fejét!(Nagy hála mindkét zenekarnak amiért kerítésen keresztül ordítva,élet-halál harcot vívva,de vállalták a fotózást, miután a biztonságiak a sok észtől nem akarták felismerni a Press-es jegyet!Brávó!!)

Az igazán nyugodt zene kedvelői a PEPSI sátornál leltek csemegére, ahol a PASO kedveskedett nékünk andalító ska muzsikával, majd Miksa jött a LADÁNYBENE 27-tel, ahol igazán boldog zenét hallhattunk. Ez estét ugyanitt Reaggee Party zárta, ami a legnagyobb slágereket ontotta a hangfalakból. Sokan már itt képesek voltak elaludni, ami kissé megnehezítette az áthaladást, lévén, hogy mindenütt holttest szerű emberek feküdtek. A tábor kezdett elcsendesülni már. A legtöbben nekiálltak rápihenni a következő-harmadik napra...

Ferenczi Attila

2006. 07. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2006. 07. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hegyalja 2006 – Második nap cikk képei
Hegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második napHegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második napHegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második napHegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második napHegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második napHegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második napHegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második napHegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második napHegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második napHegyalja Fesztivál - Hegyalja 2006 – Második nap