Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2006: Csendben tombolni

Sziget - Sziget 2006: Csendben tombolni

A nemzetközi fesztiválpaletta több nagy eseménye között idén a Sziget is vendégül látja a világ legegyedibb 'utazó partyját', a Silent Discot. A Csendes Diszkó egy rendkívüli akusztikus élmény a résztvevőknek és egy furcsa vizuális kép a kívülállóknak.

A partyzók egy drótnélküli fejhallgatón keresztül hallják csak a kiválasztott zenét, és így táncolnak a csendes térben. Képzeljünk el egy partyt, ahol mindenki wireless fülhallgatót visel, és énekel, táncol a nem hallható ütemre. Ez volt a víziója a Silent Disco kitalálóinak és megalkotóinak. Az álom hamarosan valósággá vált. A 433fm.com két Dj-je, NO dj és dj OD 2002 óta számos élő rádióadást prezentált különböző partykon és fesztiválokon világszerte, a sokféle tánczenei stílusba keverve.

A Silent Disconak egyedülálló a hangulata. Nagyszerű és korszerű a hangzás, ami jobb már nem is lehet: sztereó minőség, közvetlen a fülbe. A folyamatos keveréssel a dj-k sajátos légkört teremtenek, s a résztvevők élvezik a mozgás szabadságát, miközben a kívülállóknak fogalmuk sincs, hogy a többiek mire táncolnak. Nem kérdés azonban, hogy rövid időn belül már a nézők is csatlakozni akarnak a partyzókhoz.

A Silent Discoban a zenét két külön csatornán közvetítik, a csatornákat a résztvevők a fejhallgatón szabadon válthatják. El lehet képzelni, milyen furcsa látvány egy táncoló tömeg, ahol mindenki fejhallgatót visel, azonban a látvány még megdöbbentőbb, mikor a tömeg egyik fele Nirvánára táncol, a másik fele pedig ezalatt Frank Sinatrát énekel.

Az 1. csatornán minden este - hatalmas zenegyűjteményükből válogatva - a holland páros, Dj Od és No-dj szettjeit hallhatja a Sziget közönsége. A második csatornán lehet vendég dj-t szerepeltetni, vagy akár egy élő zenekari előadást is közvetíteni. A Szigeten naponta más stílusú hazai underground Dj-ket hallhat a nagyérdemű a 2. csatornán. Így lesz itt Bigbeat-Breakbeat day, Breakcore-Hardcore day, Minimal-Techhouse day, Electro-Techno day, Hophop beats - Dub riddim day, All styles - Allstars day és Funk Soul Reggae day is.

A Silent Disco sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy maga Fat Boy Slim is jelentkezett vendégelőadónak az Ireland Electric Picnic-en, miután a Glastonbury Fesztiválon látta a Silent Discot.

Program a Sziget 2006-on:

Aug.9. (Bigbeat-Breakbeat day):
Dj Tody, Dj Lacika, Dj Vida G., Dj Vida L.

Aug.10. (Breakcore-Hardcore day):
Dj Vanda, Dj XT Noise, Dj Thalyum, Dj Neckrow, Dj Tshwest

Aug.11. (Minimal-Techhouse day):
Dj Wamzer, Dj Crimson, Dj Chrom

Aug.12. (Electro-Techno day):
Dj Isu, Dj Nandee, Dj LA King

Aug.13. (Hophop beats - Dub riddim day):
Dj Mango, Dj Ozon, Dj Dermott

Aug.14. (All styles - Allstars day):
Dj Mesterházy, Dj Suefo, Dj Nafta, Dj Garfield

Aug.15. (Funk Soul Reggae day):
Dj Haze, Dj Suhaid, Dj Zotyka, Dj Kanadakáosz

Gab

2006. 08. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 08. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2006. 08. 04. 14:50
KUSS

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2006: Csendben tombolni cikk képei
Sziget - Sziget 2006: Csendben tombolni