Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Caramel amerikai sikere?

Megasztár TV2 - Caramel amerikai sikere?

Walter Belcher, amerikai jazz és r’n’b énekes egy különös véletlen folytán ismerte meg Caramel dalait. Walter éppen egy magyar barátja kocsijában ült a reptérről hazafelé tartva, aki Caramel lemezét hallgatta, és a magyar sláger már az első pillanatban nagyon megtetszett neki.

Ahogy ő mondja, stílusban is pont olyan, amilyen nótára szüksége van debütáló lemezéhez, így született meg az ötlet, hogy a dalt angol nyelven felénekli új lemezére. A tervekből valóság lett: Walter új lemeze várhatóan Back to Basics-A tribute to Balladeers címmel jelenik meg Amerikában az ősz folyamán. A jelenleg még stúdiómunkák alatt álló lemezen olyan dalok feldolgozása mellett szerepel Caramel dala, mint a Yesterday vagy az Imagine.

Caramel nagyon megörült a felkérésnek, egy percre se jutott eszébe hogy visszautasítsa. Úgy érzi, hogy zenei ízlésük összhangban van, és a munkáról alkotott felfogásuk is hasonló. A „Szállok a dallal” angol műfordítása is a Tom-Tom Stúdióban készült, és hűen tükrözi az eredeti magyar szöveg jelentését. Caramel számára ez az Amerikában megjelenő album lehetőséget kínál bemutatkozni zeneszerzőként, ami várhatóan nagy elismerést hoz majd számára. Az énekes egyébként sem pihen: amellett, hogy egész nyáron kedvesével, Bartók Eszterrel adnak közös koncerteket, már dolgozik a második lemezén, melynek megjelenése novemberre várható. Nyugalomterápia c. bemutatkozó albumának 2. maxija, a „Mennem kell” pedig kiemelt rotációban látható a magyar zenetévén és hallható a rádiókban.

Jónap Tamás

2006. 08. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 08. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Caramel amerikai sikere? cikk képei
Megasztár TV2 - Caramel amerikai sikere?