Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ősszel új Edvin Marton korong

Edvin Marton - Ősszel új Edvin Marton korong

Hazánk egyik legismertebb és legtehetségesebb hegedűvirtuóza szeptember 8-án vadonatúj stúdióalbummal jelentkezik. A „Stradivarius” címmel megjelenő nagylemez zenei világára továbbra is a popzene és a klasszikus zene egyedülálló ötvözete a jellemző, mely az előző két album egyenes folytatása (Strings’n’beats – 2003, Virtuoso – 2004).

A bohém előadó hatalmas érdeklődés mellett több mint 100 koncertet adott világszerte az elmúlt évben. Az új nagylemez közel egy éven keresztül készült Budapesten, Berlinben és Zürichben. Mind a klasszikus dalok kiválasztásában, mind a saját szerzemények komponálásában Edvint elsősorban a különböző országok hangulatai, egy-egy szituáció ihlet meg. Közel 30 dal készült a stúdiómunka során, melyek mind nagyon közel állnak Edvin szívéhez, azonban a korongon csak a legnagyobb kedvencek kaptak helyet. Az albumon többek között Vivaldi, Bach, Puccini, Liszt és Albinoni klasszikusai hallhatóak Edvin sajátos stílusában, emellett nyolc saját szerzemény is színesíti az anyagot.

Edvin Marton - Ősszel új Edvin Marton korong

Külön érdekessége az anyagnak, hogy most először hallható cd-én a „Tosca Fantasy” című felvétel, melyet Edvin a 2006-os Torinoi Téli Olimpia záró gáláján is előadott. A dal több mint 500 millió nézőt bűvölt el világszerte a televíziók képernyője előtt. Ezen kívül a „Tosca Fantasy”-ra korcsolyázta záró kűrjét Evgeni Plushenko orosz műkorcsolyázó, többszörös Európa- és Világbajnok, aki Torinóban olimpiai aranyat is szerzett. A dalnak köszönhetően első magyarként, Edvin Marton 2006. májusában, New York-ban Emmy-díjat vehetett át. Azonban a „Stradivarius” további érdekességet is tartalmaz. Edvin korábbi lemezein is szerepeltek vokális dalok, melyeket Pelles Petra tolmácsolásában hallhatott a közönség. Edvint mindig is izgatta, hogy egy világsztár előadásában hogyan kelnének életre ezek a dalok. A sors úgy hozta, hogy egy fellépés alkalmával Edvin elkápráztatta játékával Lou Bega-t, aki azonnal közös produkciót javasolt. Ennek gyümölcse a „C’est la vie” című Lou Bega – Edvin Marton közös szerzemény, mely extra felvételként kapott helyet a cd-én. A dalban a virtuóz hegedűjáték mellett az első számú mambó király csillogtatja meg énekesi tudását. A Grammy-díjra jelölt énekes és az Emmy-díjas Edvin slágergyanús felvételéhez klip is készül, mely forgatására hamarosan hazánkba érkezik a világsztár.

A visszaszámlálás megkezdődött, a vadonatúj Edvin Marton cd szeptember 8-án kerül a boltokba, melynek lemezbemutató koncertjére október 13-án kerül sor.

Jónap Tamás

2006. 08. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 08. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ősszel új Edvin Marton korong cikk képei
Edvin Marton - Ősszel új Edvin Marton korongEdvin Marton - Ősszel új Edvin Marton korong