Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2006: HÉVvége

Sziget - Sziget 2006: HÉVvége

Éppen csak befértek szombaton a Szigetre. Még éjfél körül is tömött HÉV járatok próbálták logisztikázni a tömeget. Nem hiába: a nagy nevek nagy tömeggel járnak és kezelhetetlen nagy bűzzel.

Sokakat zavar az utak menti csatornabűz a wc-k környékén, a jobbik hot-dog-ért meg hosszasan kell sorba állni - A 4. napon már ilyen gondolatok emésztik az embert, és próbálja magát alkoholos befolyáltság alá vonni, csak hogy elnyomja a testi fáradtságot.

A programok rendben mennek, alig lehet követni őket. Érdemes időnként egy helyben megnyugodni, aki nem akar bokasüllyedést kapni a sok gyaloglástól, és beszívni az egyes kultúrák nyújtotta érdekességeket. Ki tudja mikor látnánk amúgy a hétköznapi élet során afrikai táncosokat, vagy épp a Vándor Vurstli akrobatikus őrültségeit. Italt érdemes a kisebb sorú büféknél vásárolni, így még eséllyel juthatunk hideg piához, az ételért meg érdemes a hosszabb sorokba is beállni, ami az ár/érték arányt erősen tükrözi.

A pénteki nap zenei felhozatala számomra teljes érdektelenségbe fulladt, szombaton viszont rendesen megszólalt a Hammer sátor, egészen a Neck Sprain-től a Fear Factory-ig. Vasárnap a The Rasmus teljesített a legjobban a Nagyszínpadon. Sokkal profibb produkciót láthattunk, a korábbi Sziget fellépésükhöz képest. A vasárnap a rock zenéé volt, ha lehet ezt mondani, hiszen a Tankcsapda is hozta formáját, ők már hozzánőttek a gigaszínpadokhoz, mégha nehezen is töltik be azokat. A szervezőktől megtudtuk, hogy a HammerWorld színpadon este fellépő Cathedral a reptéren elvesztette csomagjait, így se hangszereik, de még ruhájuk sem volt a fellépéshez. Szerencsére a zenészkollégák kisegítették őket, így a szerény nézőszám előtti fellépésüket végül megtarthatták.

Érdekes módon megmenekült a Sziget a jósolt rosszidőtől, leszámítva 1-2 porcsökkentő záport, melyek még jót is tettek a tüdőnknek. Szombaton 63 ezren, vasárnap 55 ezren voltak a Szigeten. A hétfői folytatás izgalmasnak ígérkezik, de erről majd később...

Gab

2006. 08. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 08. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2006: HÉVvége cikk képei
Sziget - Sziget 2006: HÉVvége