Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2006: Hat-hét

Sziget - Sziget 2006: Hat-hét

Ki gondolta volna, hogy a hétvégi áradat fokozódik majd a hét első napjára is? Egyáltalán nem lehetett érezni, hogy munkanap van. Hétfőn a Placebo, kedden a Prodigy ingerelte főleg a jónépet.

A termetes szippantós kocsik rendületlenül járták a gyalogos utakat, szinte csoda, hogy nem gyűrtek senkit maguk alá. A korábban már írt kellemetlen bűzök hétfőre megszűntek, de hogy beírjam magam az örök elégedetlenkedők közé, volt olyan árus, aki 4-ből 3-szor próbált rosszul visszaadni, és ez azért elég rossz arány. Aki nem akart sokat az önfenntartására költeni, és megelégedett ingyenes termékmintákkal (lásd üdítő és csoki), annak diszkont árú hete volt a Szigeten.

Sziget - Sziget 2006: Hat-hét

Ami a programot illeti, hétfőn először a The Gathering varázsolta el a tömeget - pontosabban Anneke hangja - a vakító napsütés ellenére, majd Sub Bass kapott újból helyet a Nagyszínpadon, talán utoljára. A régebbi sláger dalai még rendben vannak, de a többi unalmas zenei alapjai teljes jellegtelenségbe fullasztották a koncertet. A Pesti Est színpadon a Faith No More Tribute banda nyomta precízen, és sokaknak eszébe jutott a 1997-es Nagyszínpados FNM fellépés is. Délután a Hammeren Zorallék tolták a szokásos feelinges show-jukat, de itt lépett fel a Sex Action is, valamint este az Exploited is. Mondanom sem kell, hogy olyan teltház volt, hogy több ezer ember már meg sem próbálkozott bejutni a sátorba. A Nagyszínpad hétfői záróműsora a Placebo volt.

Kedden már lehetett érezni a fesztivál végét, több árus már este felé elkezdett pakolni, bontották a Zúzda színpadot is, de ezek ellenére még tartott a buli, méghozzá nem is akárkikkel. Itt volt Iggy bácsi is, szokásos félmeztelen "ruházatában", és talán ezért is lépett fel a délutáni órákban, hogy nehogy megfázzon a jövőre 60 éves, de mai napig fiatalos rocker. Este pedig itt volt a Prodigy. Sokan várták őket, de némi csalódással, ugyanis az egyik leggyengébben megszólaló koncert volt a Sziget idei Nagyszínpadán. Az előzőleg fellépő Anima után egyenes visszaesés mutatkozott a hangzásban, amit a későbbi daloknál sem hoztak helyre. Kár volt ezért a műszaki bakiért, mert a zenekar visoznt kitett magáért. A Mad Max stílusú színpadi felépítés passzolt a show-hoz. Igazából a régi nagy slágerekre építkeztek, egy dobossal és gitárossal kiegészítve. A koncert végén pedig felcsendült a "Love is yn the Air" - ha jól emlékszem minden évben erre a számra zárul a Nagyszínpad programja.

Azt hiszem a legtöbben elégedettek voltak az idei fesztivállal. Már csak pár hónap, és ismét Sziget, 2007-ben is.

Gab

2006. 08. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 08. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2006: Hat-hét cikk képei
Sziget - Sziget 2006: Hat-hétSziget - Sziget 2006: Hat-hét