Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ákos: Még közelebb lemezmegjelenés és turné

Ákos - Ákos: Még közelebb lemezmegjelenés és turné

A tervek szerint október 20-án jelenik meg Ákos vadonatúj, sorban tizennegyedik stúdióalbuma, melyre már szept. 1-től a legfanatikusabbak elő is rendelhetnek. Decemberben pedig egy négy állomásos vidéki koncertturnén mutatja be az új anyagot.

Négy évvel előző Új törvény c. stúdióalbumát követően készült el Ákos vadonatúj dalokat tartalmazó lemeze, mely már a tizennegyedik a sorban. A több éve formálódó új korong a tervek szerint idén október 20-án kerül hivatalosan a lemezboltok polcaira: tizenkét új szerzeményt sorakoztat fel a Még közelebb címet viselő új anyag, ami egy hazánkban még kevésbé ismert és használatos formában, dualdisc-ként kerül forgalomba. A dualdisc audió (CD) oldalán az új lemezanyag, míg a DVD felén pedig a teljes lemez Dolby digital 5.1-ben és nagyfelbontású PCM sztereó formátumban is megtalálható lesz. Ezenkívül a lemezt beharangozó új videóklip 5.1 hanggal is felkerül rá, illetve egy exkluzív kisfilm, melyen Ákos a lemez három dalát akusztikus gitárkísérlettel adja elő. A lemezanyagot tekintve várhatóan egy eklektikus, számos zenei formát felvonultató, az elektronikus hangzástól a zúzósabb gitáros dalokon át az élő vonóskar közreműködésével felvett szerzemények fedezhetőek fel, de az Ákos Borpatikájában is rendszeresen fellépő énekegyüttes, a Vivát, Bacchus! férfikórusa is feltűnik majd több felvételben.

Ákos - Ákos: Még közelebb lemezmegjelenés és turné

A Még közelebb címre hallgató új Ákos-lemez igaz csak október 20-án lát napvilágot, de a korábbi Ákos-kiadványokhoz hasonlatosan előrendelésre már jóval hamarabb, az új lemeznél szeptember 1-től lehetőség nyílik Ákos hivatalos honlapján – www.akos.hu - működtetett webáruházon keresztül, ahol a lemezbemutató koncertsorozat állomásaira is elkezdődött a jegyértékesítés. A hivatalos lemezbemutatóra december 2-án Debrecenben, a Főnix Csarnok falain belül kerül majd sor, amit még három vidéki (Győr, Szeged, Székesfehérvár) koncert követ az idei évben.

Turnéállomások:

2006. december 2., szombat: Debrecen, Főnix Csarnok
2006. december 8., péntek: Győr, Egyetemi Csarnok
2006. december 14., csütörtök: Szeged, Városi Sportcsarnok
2006. december 16., szombat: Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ

Fotó: Emmer László/FalconMedia

fkriszta

2006. 09. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 09. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ákos: Még közelebb lemezmegjelenés és turné cikk képei
Ákos - Ákos: Még közelebb lemezmegjelenés és turnéÁkos - Ákos: Még közelebb lemezmegjelenés és turné