Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Könnyű ajánlat - Easy Life Natural

Easy Life Natural - Könnyű ajánlat - Easy Life Natural

Az Easy Life Natural Band, az Easy Life Natural dj-formáció, vendégzenészekkel felturbózott csapata. Az 1996 óta tevékenykedő balaton-parti ELN magját jelenleg a két zeneszerző Döme Péter (Pipedome) és Győrffy Gyula (Julez, Bakony Scamp) alkotja. Pipedome a '90-es évek elején kezdett el dj-zéssel foglalkozni, ahonnan egyenes út vezetett a zeneszerzéshez és az ELN megalapításához.

Julez hét évesen kezdett el zongorázni tanulni, 16 éves kora óta dj-zéssel és zeneírással is foglalkozik. Ma, az ELN projecten kívül szólóban is tevékenykedik, a progresszív house és breakbeat szerzeményeit több világhírű dj is játssza szerte a világon. A Pipedome és Julez által elkészített első albumuk, a Dancibility 2006 májusában látott napvilágot a MAMA RECORDS égisze alatt!. A lemezen hazai neves vendégművészek (mint pl. Sena, Erik Sumo,Zeek és Molnár Viktor) mellett az Angliában tevékenykedő amerikai énekesnő Addie Brik és az orosz The Russian Chamber Orchestra működött közre.

A 'nemzetközi' szereplőkkel elkészített 2 dal egyike 2005 júniusában látott napvilágot az angol Nik Weston által válogatott Nu style 3 compilation cd-n, ami a japán Nuro Records gondozásában kerül a boltokba. Ezen az anyagon hallható a 2004. májusában megjelent Tom Wieland / NuEuropa válogatásán is nagy sikert aratott Sheebeedee című számuk, és az Erik Sumoval közösen készített szerzeményük, a Grasshopper is, aminek a Nostalgia77 által készített remixe egyre nagyobb sikernek örvend Angliában és szerte a nagyvilágban. A mű a wahwah45 első válogatás cd-jén is helyet kapott 2006-ban. A ninja tune-os Hint, a tru-thoughts feje Rob Luis , Tom Wieland és Russ Dewburry mellett számos dj listáján megtalálható a dal és az amerikai összesített djpages.com 100-as listájának 25. helyét érte el! Mindezek mellett számos rádió a müsorára tűzte a 'tücsköt'!A cd tartalmazza még a 2005 június 1-én 'radiocafe.6 INSTANT' válogatásán helyet kapott „BRING IT ON” című slágerüket is, amit Sena-val közössen készítettek! Ez a dal május közepe óta a rádió café 100-as játszási listáján folyamatosan szerepel! A legjobb helyezés a 4. volt! Ugyan itt, a slágerlistán 3 hétig az 5. helyet foglalta el júniusban!

A zenei anyag a 70-es évek funkjától kezdve a fusion jazzen át psychedelikus rockot, filmzenéket, hiphopot, breakbeatet, elektronikát és régmúlt diszkó hangulatot vegyít egy kis mai trükkös hangzással és persze a szerzők egyedi stílusával. Az anyag élő koncertre adaptálásában nagy szerepet vállalt a régi-új tag Molnár Viktor is, aki így a két zeneszerző a lemezjátszista Pipedome és a billentyűs Julez mellett billentyűs is a csapatban. Őket egészíti ki Kyra (ének), Hock Attila (dob), Cseh Balázs (basszus gitár),Horváth Barna (gitár), Beke Gellért (trombita), Hovorka István (pozan)és Moré Nándor (szaxofon), akiket vendég fellépők erősítenek még a bulik alkalmával!

Radics Gábor

2006. 09. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

R.G. 2006. 09. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Könnyű ajánlat - Easy Life Natural cikk képei
Easy Life Natural - Könnyű ajánlat - Easy Life Natural