Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bob Dylan, egy legenda visszatér!

Bob Dylan - Bob Dylan, egy legenda visszatér!

A zeneszerző-énekes 30 év után a Billboard magazin top 200-as albumlistájának #1 pozíciójában debütált "Modern Times" c. új, visszatérő albumával. Előző listavezető lemeze az 1976-ban napvilágot látott "Desire" volt, s így Dylan az egyetlen olyan élő művész, akinek ilyen hosszú idő telt el két sikeres debütáló anyaga között.

A "Modern Times" Bob Dylan karrierjének a kritikusok által az egyik legjobban dicsért albuma. Steve Barnett, a Columbia Records igazgatója szerint: "a 'Modern Times' egy abszolút meghökkentő lemez, nem is lehetnénk ennél izgatottabbak amiatt, hogy a rajongók a korong iránti lelkesedésükkel rögtön az első helyre repítették Bobot, melyet maximálisan megérdemel. Ő egy rendkívüli művész, a kiadó kötelékébe tartozik már közel 45 éve, és ez idő alatt végig a művészet, vitalitás és kulturális hatáskeltés csúcsán maradt. Hihetetlenül büszkék vagyunk Bob remek teljesítményére."

Bob Dylan - Bob Dylan, egy legenda visszatér!

Új albuma mellett Bob Dylan egy reklámfilmben is szerepet kapott, melyben a "Modern Times" egyik dalát ("Someday Baby") adja elő. Valamint nemrég készült el az a kisfilm a vadonatúj "When The Deal Goes Down" c. dalhoz, melyben Scarlett Johansson is feltűnik, és rendezője az Academy Award-díjas Bennett Miller. A korai hatvanas években játszódó filmet 8 mm-es szalagra rögzítették, és Dylan fiatalkori karrierjéből láthatunk jeleneteket benne.

Bob Dylanről

Bob Dylan a világ egyik legnépszerűbb és legelismertebb dalszerzője, zenésze és előadója, aki közel 100 millió eladott albummal büszkélkedhet, és karrierjének 5 évtizede óta több ezer fellépésen van túl szerte a világban. Jelenleg a harmadik, évente megrendezett nyári turnéján vesz részt az USA-ban, majd október 11-én egy 24 várost érintő koncertsorozatra indul.

Bob Dylan legutóbbi stúdióalbumai, a "Time Out Of Mind" és a "Love And Theft" voltak az eddigi - kereskedelmileg - legsikeresebb és legjobb kritikát kapó lemezek. Mindkettő platinává érett Amerikában, és 1998-ban a "Time Out Of Mind" az év albumáért járó Grammy-díjat is kiérdemelte. Dylan írta és rögzítette a 2000-es Wonder Boys című filmhez készült dalt ("Things Have Changed"), melyért mind az akadémiai, mind a Golden Globe-díjat megkapta. Első életrajzi kötete, a Chronicles 2004-ben az egyik legolvasottabb könyv volt, valamint a múlt évben bemutatott életrajzi filmje is - melyet Martin Scorsese rendezett - elnyerte a közönség szeretetét.

Jónap Tamás

2006. 09. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 09. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bob Dylan, egy legenda visszatér! cikk képei
Bob Dylan - Bob Dylan, egy legenda visszatér!Bob Dylan - Bob Dylan, egy legenda visszatér!