Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új Charlie-lemez régi szerzőtársakkal

Charlie - Új Charlie-lemez régi szerzőtársakkal

Charlie új albumának címe önmagáért beszél. Nyolc évvel ezelőtt jelentett meg ugyanis hasonló stílusú albumot, mint amilyet most a kezünkben tartunk. A senkivel össze nem téveszthető hangú énekes ezúttal visszatért a ”régi énjéhez”, s mindezt mégis kicsit másképpen, egyénien, tükrözve mindazt, amivel ő is kicsit más lett az eltelt időszak alatt.

Az albumon – melynek előkészületei közben kiadó váltás történt - köszönthetjük ”klasszikus” szerzőtársait is, sőt újak is bemutatkoznak. A tizenhárom dalt tartalmazó albumon Horváth Attila szövegei mellett Lerch István és László Attila, valamint az Abrakazabra nevű zenekarból Varga Antal szerzeményeit is hallhatjuk. Amire pedig talán Charlie a legbüszkébb, hogy fia, Ákos – művésznevén Axl – is megajándékozta őt két nótával, és a már eddig is ismert „Ami soul az szól” c. dala is szerepel az albumon bónuszként.

Charlie - Új Charlie-lemez régi szerzőtársakkal

Az énekes jól érezte magát abban a zenei kalandban, amelyre öt évvel ezelőtt indult, de most már visszavágyott a slágeres, sokak által kedvelt útra. Mindezt persze nem azért teszi, mert a kirándulás nem volt sikeres. A 2001-ben megjelent Jazz című lemezét ugyanis egy évvel később a Soul & Jazz, majd a Funky Soul & Jazz követte és mindhárom aranylemez lett. A közönség ennek ellenére most minden bizonnyal nagyon örül annak, hogy visszatér jellegzetes hangzásvilágához. A dalokat ráadásul azoknak a nagyszerű zenészeknek az előadásában hallhatjuk, akikkel Charlie az elmúlt években folyamatosan együtt dolgozott, így a két szerzőn kívül Halász Jánossal, Lattmann Bélával, Csiszár Péterrel, Borlai Gergővel és természetesen a fiával, Horváth Ákossal, aki több koncertjén is a színpadon állt már vele.

Jónap Tamás

2006. 10. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 10. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
lolo 2007. 03. 13. 16:58
ROHADT SZAR

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új Charlie-lemez régi szerzőtársakkal cikk képei
Charlie - Új Charlie-lemez régi szerzőtársakkalCharlie - Új Charlie-lemez régi szerzőtársakkal