Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Evanescence: A siker folytatódhat!

Evanescence - Evanescence: A siker folytatódhat!

Az új album (The Open Door) első kislemezdala, a 'Call Me When You're Sober' máris 19. az európai rádiós listán! A 14 millió eladott debüt lemez (Fallen) után új albummal rukkolt elő a zenekar!

A lágy zongorától az erős gitárhangokig egészen széles skálán mozog az Evanescence zenei világa, s ezt még komplexebbé teszi az énekesnő, Amy Lee énekhangja. "The Open Door" című vadiúj lemezük egy tudatos, logikus (de természetesen nem kiszámítható) anyag abból a fajtából, amiről első hallgatásra érezhető, hogy egyedisége kellően rányomja a bélyegét a mai zenei szcénára.

A lemez rögzítésére Los Angelesben került sor 2006. elején, majd márciusban elkezdődött az anyag keverése, melyben az Evanescence régi jó barátja és producere, Dave Fortman (Mudvayne, Bif Naked) is közreműködött. Az album ideális folytatása a banda eddigi pályájának, személyes és szakmai növekedésük egyaránt érezhető az anyagon. Számos dalban hallható kórus és vonósok, melyeket egy régi kápolnában vettek fel. A lemezre jellemzőek Amy Lee gyönyörű dallamai, a mély értelmű szövegek, a nagyszerű vokálok és a szívbe markoló zongora, mely keveredik Terry Balsamo hangsúlyos, összetett gitárjátékával, s az így létrejött könnyedség remekül illik a csapat rock és klasszikus érzékenységéhez.

Az énekesnő az új albumról:
"A lemez készítése nagyon intenzív volt, de a végére minden letisztult - mondja Lee. Nagyon sokat fejlődtem a Fallen óta, és Terry igazán remek dalszerző partner. Úgy érzem, az inspiráció és a lehetőségek új, magasabb szintjére emelt. Mindazok után, amik az elmúlt pár évben történtek - akár gyönyörű, akár tragikus dolgok voltak -, hálás vagyok neki. Ettől tudtunk olyan zenét készíteni, amelynél jobbat el sem tudok képzelni."

Az Evanescence a kilencvenes évek második felében alakult, 2 kislemezt és egy teljes hosszúságú albumot (Origin) adtak ki saját maguk, míg rájuk nem talált a Wind-up Records. Debütáló lemezük a Fallen, 2003. áprilisában jelent meg, és hatalmas siker lett hatszoros platina minősítéssel.

A Fallen rekordgyorsasággal tette világhírűvé az arkansasi Little Rockból származó bandát. Az albumból csak az Egyesült Királyságban több mint 1,2 millió darab fogyott el, és két Top 10-es kislemeznek is örülhettek a csapattagok ("My Immortal", "Bring Me To Life") - az utóbbi 4 hétig szerepelt a nr.1 pozícióban. A korong 2003-ban 2 Grammy-díjat is hozott az együttesnek: a legjobb új előadó, valamint a legjobb hard rock kategóriában. A Fallen egy-egy dala ezenkívül a Billboard magazin rangos Top 200-as listáján is több mint 100 héten keresztül szerepelt, mely arany és platina státusszal, illetve teltházas nagykoncertekkel folytatódott.

Gab

2006. 10. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 10. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Evanescence: A siker folytatódhat! cikk képei
Evanescence - Evanescence: A siker folytatódhat!