Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Moby-duett és egyebek

Moby - Moby-duett és egyebek

A kis kopasz new yorki dalszerző-gitáros-énekes, Moby, aki egyaránt jól bánik a lemezjátszóval és az elektromos gitárral – így varázsolva fellépéseiből egyszerre rockkoncertet és diszkót, úgy döntött, legújabb slágerösszegzésére duettet énekel egy szőke világsztárral.

Richard Malville Hall – a Moby Dick írójának, Herman Mellvile-nek leszármazottja, innen a művésznév! – a Blondie (azaz szőke) nevű zenekarból ismert énekesnőt, Debbie Harryt választotta partneréül, aki örömmel mondott igent a felkérésre. A közösen előadott New York, New York nemcsak kislemezen szerepel majd, de a sajátos szerkesztésű The Very Best Of Moby összeállításon is helyet kap.
Az október végére várható kétlemezes csomag első korongján tizenkét kislemez-siker kapott helyet a közös dal, két újrakevert nóta (Go és az In My Heart) és a Feeling So Real koncertváltozata mellett. A második lemez a remixekre fókuszál, melyeket igazi nagyágyúk készítettek. (Az újrakevert megoldásokat mindig is bírta Moby, akinek szinte minden kislemezéből létezik remix-verzió, ráadásul koncert-DVD-i mellé is előszeretettel pakol zenei átalakításokat.) Az Extreme Ways-t például a háromszor is év lemezlovasának választott Tiësto értelmezte újra, a Jam For The Ladies-zel a Run DMC-klasszikusokkal „elbánó” Jason Nevins játszadozott, míg a Why Does My Heart Feel So Bad?-et Ferry Corsten munkálta meg. A huszénhét tételes gyűjtemény sok telitalálattal bír, hiányérzet mégis akad: hova tűnt a dübörgő alapokra felpakolt, zseniális női vokállal tökéletesített Everytime You Touch Me?

Balajti Péter

2006. 10. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 10. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Moby-duett és egyebek cikk képei
Moby - Moby-duett és egyebek