Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Meglepték a Tankcsapdát

Tankcsapda - Meglepték a Tankcsapdát

Múlt hétvégén ünnepelte a Tankcsapda zenekar 17. születésnapját. A majdnem nagykorú banda zalaegerszegi koncertjére egy igazi meglepetéssel készült a zenekari stáb: kiürítették a koncerthelységet, így Lukácsék üres nézőtér előtt voltak kénytelenek színpadra lépni.

Október 14-én tizenhetedik évébe lépett Magyarország legnépszerűbb rockzenekara, a Tankcsapda. A debreceni trió népszerűsége a kezdetek óta töretlenül halad, lemezeladásban és több százezres koncert-látogatottságával is a legsikeresebb hazai előadók ritka táborát erősíti. A 17 év alatt kiadott 10 stúdió, 2 válogatás, 2 koncert lemezből, eddig 10 bearanyozódott, 3 pedig platina státuszt ért el. A repertoárt ezen kívül még 4 DVD, 2 kislemez, és 2 könyv is erősíti.

Tankcsapda - Meglepték a Tankcsapdát

Bár a 17-es szám nem köthető a kerek, ünnepelhető jubileumi évekhez, a zenekart és stábját mégsem felejtik el egyhamar Zalaegerszegen. Szombaton ugyanis éppen itt ünnepelte évfordulóját a csapat. A jubileum kapcsán a koncert nemcsak a rajongók, de a zenekar tagjai, azaz Lukács László, Molnár Levente és Fejes Tamás számára is biztosan emlékezetes marad, hiszen olyan meglepetés érte őket, amire nem számíthattak.

"Minden évfordulót, sőt turné zárást is meg szoktunk ünnepelni, a mai estére azonban egy egészen új dolgot talált ki a zenekart segítő stáb- mondta Bakó Csaba, a debreceni trió sajtóreferense. - Megbeszéltük a rajongókkal, hogy az előzenekar koncertje után mindenki kijön a teremből, így amikor a Tankcsapda színpadra lép, teljesen üres lesz a nézőtér. Ennek kivitelezése nem volt egyszerű, lévén a koncert napján szembesültünk azzal, hogy az elővételben eladott jegyek azt tükrözik igencsak erős telt ház várható. Ezek után látva a zalaegerszegi helyszín előterének szűkös befogadóképességét, igencsak beleizzadtunk még a gondolatába is, hogy több száz embert kell majd meggyőzni arról fáradjanak ki a koncert teremből. Szerencsére minden rajongó nagyon együttműködő volt és jót mulatott a poénon..."

Tankcsapda - Meglepték a Tankcsapdát

A Tankcsapda műsora kilenc órakor vette kezdetét, s hogy a zenészek semmit se sejtsenek, arról a technikai személyzet gondoskodott: a színpad erős füstfelhőbe, a nézőtér teljes sötétségbe burkolózott, a hangfalakból pedig a már előre rögzített, ütemes Tankcsapda, Tankcsapda közönségzaj hallatszott. A felvezető intro után a három zenész az idén tavasszal megjelent új lemez nyitófelvételével, a Rock a nevem című dallal indított, ám pár taktus után Lukács, Cseresznye, és Fejes tétován és tanácstalanul állt a színpadon, miközben a 20 fős stáb egy tortával, a terembe betóduló rajongók pedig a magasra tartott 17-es számmal köszöntötték a születésnapos zenészeket.

És, hogy mindezt, hogyan élte meg a frontember?

"A legmegdöbbentőbb az volt számunkra, hogy a technikusokon, a szervezőkön, az előzenekar tagjain, vagyis a stábon, kívül még több száz ember tudta, hogy mi készül, csak mi hárman nem értesültünk róla. Ilyen szintű és erejű poén még sosem történt velünk, és be kell vallanom, nagyon jólesett, teljesen kész vagyok tőle még most is...A színpadról semmit sem láttunk, rendesen megkezdtük a koncertet, aztán amikor az első versszaknál felnéztem, azt láttam, hogy gyakorlatilag üres a terem." – mesélte Lukács Laci.

A rövid kis ünneplést követően természetesen egy rendkívül jó hangulatú koncertet adott a zenekar!

2006. 10. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 10. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Meglepték a Tankcsapdát cikk képei
Tankcsapda - Meglepték a TankcsapdátTankcsapda - Meglepték a TankcsapdátTankcsapda - Meglepték a Tankcsapdát