Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Enya csomagol

Enya - Enya csomagol

Félreértés ne essék, nem költözik és turnéra sem készül a nyolc testvérrel büszkélkedő ír dalszerző-énekesnő, akit annak idején James Cameron akart megnyerni a Titanic című film zenéjéhez, de végül Peter Jackson mega-mozijában, A Gyűrűk Urában fakadt dalra. Viszont erősen készül a karácsonyra…

Tavalyi, nagy sikerű Amarantine feliratú nagylemezét öltözteti ünnepi díszbe, s fejeli majd meg egy ráadáskoronggal. A Magyarországon is aranylemezzel kitűntetett 12 dalos kiadványt annakidején két kislemez is kísérte, a címadó tételen kívül elkészült It’s In The Rain például a MAHASZ kislemez-listáján a legjobb öt között végzett. E tökéletes zenei utazáshoz nem is nyúlt a művésznő, viszont a második hanghordozóra négy karácsonyi különlegességet énekelt fel – két klasszikus darabot és ugyanennyi vadonatúj szerzeményt. Az előbbiek közt megtalálható lesz a We Wish You A Merry Christmas, illetve egy hazánkban kevésbé ismert dal, az O Come All Ye Faithful speciális, latin nyelvű átirata. A két saját kompozíció, a Christmas Secrets és a The Magic Of The Night életre keltésében a két állandó munkatárs, Roma Ryan szövegíró és Nicky Ryan producer, azaz a Ryan házaspár segédkezett.
A gyűjtők számára azonban ugyan bosszúságot jelenthet, hogy az énekesnő hatdalos karácsonyi EP-je, a Sounds Of The Season csak az Egyesült Államokban lesz kapható, de nekik az egyetlen különbséget jelentő Oíche Chiún, azaz a Csendes éj bizonyára amúgy is megvan, hiszen számos korábbi Enya-kislemezre rákerült.

Balajti Péter

2006. 10. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 10. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Enya csomagol cikk képei
Enya - Enya csomagolEnya - Enya csomagolEnya - Enya csomagol