Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Több mint 11 órán át dedikált Ákos

Ákos - Több mint 11 órán át dedikált Ákos

Kígyózó sor látványa fogadta a budai Bem rakpart környékén járó-kelő embereket péntek délután. Nem véletlenül, hiszen Ákos az Andante Borpatikában dedikálta aznap kiadásra került vadonatúj stúdióalbumát. Tette mindezt idén 11 óra 11 percen keresztül.

Október 20-án került a lemezboltok polcaira Ákos tizennegyedik magyar nyelvű albuma, melyen négy év után először vadonatúj szerzemények sorakoznak fel. A tizenkét új dalt, valamint egy extra felvételt felvonultató „Még közelebb” címre hallgató anyagot nem kevés érdeklődés előzte meg. A folyamatos koncertezés, és a koncertsorozatokról(Andante, Az utolsó hangos dal) készült CD és DVD kiadványok ellenére új stúdióalbumot immár négy éve vehetett utoljára a kezébe az Ákost kedvelő közönség, így nem véletlen, hogy az albummegjelenésekkor rendszeres dedikálásra egy komoly tömeg sűrűsödött össze idén is. A helyszínül ezúttal a múlt ősszel megnyílt Andante Borpatika szolgált: a neves borosgazda, Tiffán Zsolt, Urbán Dezső és Ákos által létrehozott boros találkahely a kulináris élvezetek mellett számos kulturális rendezvénynek is a pódiuma, most pedig ezen a helyen volt alkalma a rajongótábornak egy személyes találkozásra Ákossal. Átlagosan 3-4 óra sorban állás után kerülhetett sor a lemezek, könyvek és egyéb relikviák szignáltatására és egy rövidebb diszkurzusra, némelyeknek pedig még közös fotózásra is a nagy kedvenccel, aki ezúttal kissé náthásan, bár annál kitartóbban fogadta a rajongók kéréseit. Segítőül pedig egy ősrajongó, Krisztián osztozott Ákossal a pulpituson, akire az a nemes feladat hárult – a dedikálások történetében először -, hogy a beérkező rajongókat és az aláírások számát regisztrálja. Némi meglepetésként az első tíz beérkező fiatalt egy közös énekléssel fogadták, a vadonatúj "Adj Hitet" című szerzeményt a Vivát, Bacchus énekegyüttessel karöltve adta elő Ákos, így talán ők érezhették magukat a legszerencsésebbnek az élő produkciót hallván. De ugye , aki korán kel...A délután 3 óra magasságában kezdetét vett maratoni dedikálás – a múlt évi 10 órás dedikát meghaladva – idén hajnali negyed három körül zárult, így összesen 11 óra 11 perc során közel 1800 aláírást osztott ki Ákos.

fkriszta

2006. 10. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 10. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Több mint 11 órán át dedikált Ákos cikk képei
Ákos - Több mint 11 órán át dedikált ÁkosÁkos - Több mint 11 órán át dedikált ÁkosÁkos - Több mint 11 órán át dedikált Ákos