Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Take That: tíz év szünet után új album

Take That - Take That: tíz év szünet után új album

Zenetörténelmi pillanat volt, amikor tíz éve feloszlott minden idők egyik legsikeresebb brit együttese, a Take That. Robbie Williams azóta szólóban meghódította az egész világot, a többiek viszont (Mark Owen, Gary Barlow, Jason Orange és Howard Donald) kisebb szárnypróbálgatások után eltűntek a süllyesztőben. Robbien kívül Gary Barlow volt az egyetlen, aki elért néhány kisebb sikert, de a Take That után Ő sem tudott talpon maradni. Viszont semmi sem tart örökké: tíz év elteltével, 2006. november 27-én jön az új TT album, a Beautiful World.

Majdnem két éve szól a fáma arról, hogy újra összeáll a Take That. Nemegyszer az a hír is napvilágot látott, hogy Robbie Williams is csatlakozik régi csapatához, ám ez az infó végül – nem meglepő módon – hamisnak bizonyult. Sőt, Robbie nem szégyellt kihasználni minden alkalmat, hogy a médián keresztül porig alázza azt az együttest, amelynek saját ismertségét is köszönheti.

Take That - Take That: tíz év szünet után új album

A Take That az utóbbi években kőkeményen dolgozott a nagy visszatérésen, mind a négyen kivették részüket a szöveg-és zeneírásból is. Naív feltételezés lenne azt mondani, hogy a Take That reneszánsza egy egyszerű fellángolás, és a srácoknak esélyük sincs újra meghódítani a listákat. Számos koncertet adtak az elmúlt hónapokban, és az extázis mindegyiken garantált volt; a közönség hatalmas szeretettel és ovációval fogadta őket. Nem beszélve a kiadókról, akik szó szerint egymásnak adták a kilincset, hiszen nagyon sok fantáziát látnak az együttes felélesztésében. Ja, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a frontember, Gary Barlow négyszeres (!) Ivor Novello-díjas művész, ez a díj pedig a létező egyik legrangosabb zenei elismerés a világon.

A Take That új, Patience című kislemezdala november 20-án jelenik meg, a klipet már leforgatták Izlandon. Mark, Gary, Jason és Howard nagyon élvezték a közös munkát, állításuk szerint remek albumot hoztak össze. A Beautiful Word címre keresztelt korong november 27-én kerül a boltokba.

A Take That 1991-ben alakult, a zenekarnak nyolc listavezető kislemeze volt, világszerte több mint 25 millió albumot adtak el. Feloszlásukat 1996. február 13-án jelentették be.

Juhász Gergely

2006. 10. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2006. 10. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
louie 2006. 11. 06. 11:15
Hallva az új slágergyanús szerzeményt, a "Patience"-t, bizony már-már úgy vélem, hogy Robbie Williams is talán jobban tehette volna, ha visszaáll a fiúk közé. Szerintem az igyekezet vélhetően ezúttal meghozza a sikert. A "Patience" nagyszerű hangulatú és fülbemászóan dallamos Take That-muzsika. Megfelelően idézi az aranykor sikereit némi modern felütéssel. Ha úgy vesszük, hogy a Backstreet Boys rockosra vett visszatérése bizony nem igazán koronázódott az aktuális sikerlisták élére (közel sem), a Take That sokkal inkább kiérdemelné az elismerést. De hát jobban áttekintjük, Robbie Williams sem teljesen a maga ura. Kőkemény menedzsment irányítja az életét, jóelőre megkötött szerződések köthetik gúzsba az elképzeléseit. Ha magát irányíthatná, biztosan átgondolhatná, hogy bizony az utóbbi idők slágerei (pld. 'Rudebox') már nem azok az átütő, listákon előrekönyöklő sikerek, mint korábbi darabjai. Mindenesetre hajrá mindenki! De most látom ám, hogy idén karácsonyra tucatnyi visszatérőt üdvözölhetünk a szinpadokon és lemezboltokban (na meg a letöltő programok előtt), főleg a lányokat: Atomic Kitten, All Saints, aztán a Bananarama is próbálkozgatidőről időre...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Take That: tíz év szünet után új album cikk képei
Take That - Take That: tíz év szünet után új albumTake That - Take That: tíz év szünet után új album