Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Visszatér a Genesis

Genesis - Visszatér a Genesis

Várhatóan napokon belül hivatalosan is bejelentik, hogy újra összeáll a legendás Genesis – nem akárhogy: a legsikeresebb felállásban. Phil Collins mellett a gitáros Mike Rutherford és a billentyűs Tony Banks is áldását adta a közös munkára, Peter Gabriel viszont továbbra sem tér vissza a csapatba. Egyelőre a koncertidőpontok véglegesítése zajlik, de brit zenei oldalak már egy új kislemezről is pletykálnak.

A Genesis 1969-ben alakult és úttörőnek számított a brit könnyűzenében.
Az énekes Peter Gabriel 1975-ben lépett ki az együttesből, az Ő helyét az addigi dobos, Phil Collins vette át. Kétségtelen, hogy neki köszönhető a Genesis hangzásának finomabbá, befogadhatóbbá, populárisabbá tétele. Az irányítása alatt készült lemezek (Duke, Abacab, Invisible Touch, We Can't Dance) világszerte hatalmas példányszámban keltek el. Phil Collins ekkor már szólóban is dolgozott, majd a kilencvenes évek közepén Ő is kilépett a zenekarból. Ezután a Genesis szétesett, az új énekes Ray Wilson lett. A vele készített 1997-es Calling All Stations című lemez csúnyán megbukott, és az együttes határozatlan időre beszüntette a közös munkát.
A Genesis fennállása során több mint 150 millió lemezt adott el és úgy tűnik: minden adott ahhoz, hogy a sikertörténet tíz év kihagyás után tovább folytatódjon.

Juhász Gergely

2006. 10. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2006. 10. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Visszatér a Genesis cikk képei
Genesis - Visszatér a GenesisGenesis - Visszatér a Genesis