Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Shakira rendet tesz

Shakira - Shakira rendet tesz

Úgy tűnik, a latin-amerikai énekesnő – aktuális turnéja kapcsán – újabb formában adja ki a Fijación Oral Vol. 1. és az Oral Fixation Vol. 2. című nagylemezeit, egyszer, s mindenkorra eloszlatva a körülöttük lévő kavarodást.

Shakira, a világsikert hozó angol nyelvű nagylemeze, a Laundry Service után úgy döntött, következő albumával spanyolajkú rajongói kedvébe jár majd. Természetesen a nemzetközi karrier-építésről sem mondott le, ezért úgy tervezte, hogy a 2005-ös nagylemezét két nyelven is felénekli majd. Erre utalt a Fijación Oral cím mögött megbúvó Vol. 1. kiegészítés. Csakhogy az elképzelés menet közben módosult, s az Oral Fixation Vol. 2., bár Shakespeare anyanyelvén szólalt meg, vadonatúj szerzeményeket tartalmazott. Ezt persze nem győzték hangsúlyozni, s az előzőtől teljes mértékben eltérő borító is ennek próbált nyomatékot adni; a kiadvány címe mégis félreértésekhez vezetett. Nem javított a helyzeten Shakira és Wyclef Jean közös dala, a Hips Don’t Lie, mely az idei nyár egyik legnagyobb slágere lett, viszont nem szerepelt a művésznő nagylemezén. Nosza, újra kiadták a legutóbbi albumot, melynek előlapján egy matrica hirdette, az új listavezető (és a videóklippel megtámogatott Don’t Bother remixe) is az album új verziójának részét képezik. Így aztán szegény zenebarátnak alaposan meg kellett néznie a dallistákat, hogy beazonosítsa, melyik korong mit is tartalmaz pontosan.
Az énekesnő idén karácsonyra a lehető legegyszerűbb és legjobb módon tesz rendet Oral-kiadványai között: nemcsak összeboronálja a két korongot, de mindezt megfejeli egy DVD-vel is. Utóbbin négy videóklip (La Tortura, Dia De Enero, Don’t Bother, Hips Don’t Lie) mellett koncertrészletek is helyet kapnak, hiszen Shakira zenéje mellett a művésznő látványa és tánctudása sem elhanyagolható.

Balajti Péter

2006. 11. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 11. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Shakira rendet tesz cikk képei
Shakira - Shakira rendet teszShakira - Shakira rendet tesz