Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Il Divo: párosan szép az ének

Il Divo - Il Divo: párosan szép az ének

Az amerikai, francia, spanyol és svájci előadókból álló négyes elkényezteti európai rajongóit. Nagy sikerű turnéjuk keretében hazánkban is felléptek az idén, év végére pedig újabb Il Divo-nagylemez kerül a boltokba. Nem is egy…

A lírai slágerek sorát feldolgozó operaénekes-formáció az elmúlt években két albummal is megörvendeztette az öreg kontinens zenekedvelőit. Előadták Toni Braxton legszebb tételének (Un-Break My Heart) olasz nyelvű átiratát, énekeltek Mariah Carey-től (Hero), s egy felvétel erejéig csatlakozott hozzájuk a kanadai szupersztár, Celine Dion is. A focirajongók számára sem ismeretlen a csapat, hiszen az idei Labdarúgó Világbajnokság hivatalos dalát is az Il Divo szólaltatta meg.
November végére várható Siempre (a spanyol szó azt jelenti: mindig) feliratú vadonatúj nagylemezük is számos meglepetést tartogat. A Stockholmban és Dublinban rögzített dalok közt felfedezhetjük a Nilsson-féle, majd Mariah Carey által is előadott Without You-t, de a tíz felvételt követő ráadás sem semmi: Leonard Bernstein West Side Story-jának egyik legismertebb darabját (Somewhere) Barbra Streisanddal közösen adják elő a fiúk.
Szintén év végén kerül boltokba a csapat karácsonyi összeállítása, az Il Divo The Christmas Collection, mely tíz ünnepi melódiát (pl.: O Holy Night, Ave Maria, Silent Night) elevenít fel a páratlan hangú előadók tolmácsolásában. Felmerülhet a kérdés, a turné mellet hogy volt ideje az uraknak két albumot is elkészíteniük, de az igazság az, hogy karácsonyi lemezük tartalmát még 2005-ben rögzítették. Igaz, e hanganyag csak és kizárólag az Egyesült Államokban jelenhetett meg tavaly.

Balajti Péter

2006. 11. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 11. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Il Divo: párosan szép az ének cikk képei
Il Divo - Il Divo: párosan szép az ének